Till startsida
Det nya coronaviruset: Universitetsgemensam information
Fredag 27 mars 15:22

Stipendier för utlandsstudier

Det finns flera internationella utbytesprogram för studenter. Några fördelar med utbytesprogram är att du slipper terminsavgifter och att du får ett stipendium.

Erasmus , som är det största programmet, är ett program som de flesta svenska universitet och högskolor deltar i. Erasmus erbjuder studier i Europa.

Det finns också program för utbyte med länder i andra delar av världen, till exempel Linnaeus-Palme som ger stipendier för studier i låg- och medelinkomstländer. Utbytet inom Linnaeus-Palme sker uteslutande inom projekt på institutionsnivå

Vill du fördjupa dina kunskaper om globala utvecklingsfrågor? Genom Minor Field Studies (MFS) kan du göra en mindre fältstudie i ett utvecklingsland.
MFS, som kan göras inom alla akademiska områden, innebär att du under minst åtta veckor studerar frågor som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Utöver de fasta stipendieprogram som finns för Erasmus , Linnaeus-Palme och MFS så finns även en mängd övriga stipendier som kan lämpa sig för dig som antagits till utbyte.

Du hittar mer information under respektive sida i menyn.

Sidansvarig: Lena Pedersen|Sidan uppdaterades: 2017-05-05
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/Utomlands/stipendier-for-utlandsstudier/?languageId=100001&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-03-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?