Till startsida
 • Hur lång tid det tar att få svar på sin ansökan?

  Handläggningstiden är ca 6 veckor efter ansökningsdeadline.

 • Får en söka MFS om en skriver uppsatsen tillsammans med en annan student?

  Din institution bestämmer om du får skriva uppsatsen tillsammans med en annan student. Om du tillhör en institution där detta går bra, så måste du och din medstudent ändå skicka in varsin ansökan om MFS, förslagsvis med samma projektplan. Detta eftersom MFS är ett individuellt stipendium.

 • Vad finns för krav på kontaktpersonen i fält?

  Personen behöver företräda en organisation, universitet, ambassad eller liknande. Kontaktpersonen behöver inte vara akademiker men ska kunna stötta studenten/erna med praktisk information och hjälp i värdlandet.

 • Hur många stipendier finns det?

  Det varierar från år till år. GU beviljar inte ett bestämt antal stipendier varje år utan det är ansökningarnas kvalitet som avgör hur många stipendier som beviljas

 • Vilka länder kan man åka till?

  Studenter kan åka till SIDA:s definierade samarbetsländer länkade här på sidan.

 • Kan en söka MFS när en redan är utomlands och har påbörjat eller redan samlat in sitt material?

  Nej, MFS-stipendiet kan inte tilldelas retroaktivt. Projektet måste godkännas av MFS-bedömargrupp innan det påbörjas.

 • Jag har inte fått någon handledare för min uppsats ännu. Kan jag ändå söka MFS?

  För att din ansökan ska kunna godkännas måste du ha ett undertecknat handledaravtal som är underskrivet av din handledare på GU, din kontaktperson i fält, och dig själv. Om du vill söka MFS går det bra att be om att bli tilldelad handledare tidigare genom att kontakta ansvarig för uppsatskursen, programansvarig, eller liknande.

Sidansvarig: mfs@gu.se|Sidan uppdaterades: 2022-09-07
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/Utomlands/stipendier-for-utlandsstudier/minorfieldstudies/?languageId=100000&selectedSegment=far-en-soka-mfs-om-en-skriver-uppsatsen-tillsammans-med-en-annan-student-&tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2FUtomlands%2Fstipendier-for-utlandsstudier%2Fminorfieldstudies%2F%3FselectedSegment%3Dvad-finns-for-krav-pa-kontaktpersonen-i-falt-%26skipSSOCheck%3Dtrue&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-09-21

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?