Handläggningstiden är ca 6 veckor efter ansökningsdeadline.
Din institution bestämmer om du får skriva uppsatsen tillsammans med en annan student. Om du tillhör en institution där detta går bra, så måste du och din medstudent ändå skicka in varsin ansökan om MFS, förslagsvis med samma projektplan. Detta eftersom MFS är ett individuellt stipendium.
Personen behöver företräda en organisation, universitet, ambassad eller liknande. Kontaktpersonen behöver inte vara akademiker men ska kunna stötta studenten/erna med praktisk information och hjälp i värdlandet.
Det varierar från år till år. GU beviljar inte ett bestämt antal stipendier varje år utan det är ansökningarnas kvalitet som avgör hur många stipendier som beviljas
Studenter kan åka till SIDA:s definierade samarbetsländer länkade här på sidan.
Nej, MFS-stipendiet kan inte tilldelas retroaktivt. Projektet måste godkännas av MFS-bedömargrupp innan det påbörjas.
För att din ansökan ska kunna godkännas måste du ha ett undertecknat handledaravtal som är underskrivet av din handledare på GU, din kontaktperson i fält, och dig själv. Om du vill söka MFS går det bra att be om att bli tilldelad handledare tidigare genom att kontakta ansvarig för uppsatskursen, programansvarig, eller liknande.
Vad händer nu?
Vill du få praktisk användning av din MFS? Upptäck Sida Alumniprogrammet!
Har MFS-stipendium för att samla in material till sin uppsats.
Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/Utomlands/stipendier-for-utlandsstudier/minorfieldstudies/?selectedSegment=jag-har-inte-fatt-nagon-handledare-for-min-uppsats-annu.-kan-jag-anda-soka-mfs-&tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2FUtomlands%2Fstipendier-for-utlandsstudier%2Fminorfieldstudies%2F%3FskipSSOCheck%3Dtrue&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum:
2023-09-26