Till startsida

GU-gemensamma utbytesavtal

Ansökan för utbytesstudier höstterminen 2022 är stängd.

Göteborgs universitet har breda, universitetsgemensamma utbytesavtal med en lång rad universitet runt om i världen och dessa utbytesmöjligheter är öppna för alla studenter vid GU, oavsett studieområde. Läs igenom informationen nedan noga och klicka sedan på varje region för att se vilka länder och universitet som går att söka.

Tänk på att även om dessa utbytesmöjligheter är öppnaför alla studenter, så måste du se till att de lärosäten du är intresserad av erbjuder kurser som kan tillgodoräknas i dina studier vid GU. Du bör därför alltid kontakta ansvarig studievägledare eller internationell koordinator vid din fakultet eller institution för att diskutera vad du bör tänka på när du väljer tidpunkt, värduniversitet och kurser för ditt utbyte.

Restplatsomgång för VT23

Mellan den 1 september och 1 oktober 2022 har du möjlighet att ansöka om utbytesplatser på universitetsgemensamma utbytesavtal som av olika anledningar fortfarande är sökbara.

Processen är densamma som vid den ordinarie sökomgången, men observera att du enbart kommer kunna söka platser som fortfarande är lediga. 

Lista över sökbara platser i restplatsomgången för VT23

 

Viktig information om utbytesstudier med anledning av covid-19

Studier och praktik utomlands är tillåtet under förutsättning att det ligger i linje med UD:s reserekommendationer och att mottagande lärosäte eller motsvarande är beredd att ta emot dig, samt att det överensstämmer med mottagande lands inresebestämmelser och övriga riktlinjer.

Eftersom förutsättningarna snabbt kan förändras är det viktigt att du som student i samråd med studievägledare eller internationell koordinator har en alternativ plan att falla tillbaka på om utlandsvistelsen behöver ställas in.  

Sidansvarig: Exchange studies|Sidan uppdaterades: 2022-06-13
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/Utomlands/var-kan-jag-studera-/gu-gemensamma-avtal/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2FUtomlands%2Fvar-kan-jag-studera-%2Fgu-gemensamma-avtal%2F%3FskipSSOCheck%3Dtrue&recipientName=Exchange+studies&encodedEmail=ZXhjaGFuZ2VzdHVkaWVzQGd1LnNl&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-08-14

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?