Till startsida

Covid-19 - universitetsgemensam information

Göteborgs universitet bidrar till bromsad smittspridning av sjukdomen covid-19. Det innebär att universitetet för att leva upp till rådande rekommendationer fortsätter att bedriva en stor del av undervisningen digitalt och att de medarbetare som kan fortsätter med tillfälligt hemarbete.

 • Du som individ har ett stort eget ansvar. Alla har en skyldighet att bidra till att minimera smittspridningen.
 • Stanna hemma om du känner dig sjuk.
 • För att minska smittspridningen i samhället, uppmanas du att studera och arbeta hemma.
 • Situationen kan förändras snabbt, håll dig uppdaterad. På denna sida hittar du aktuell info.

Höstterminen 2021

Rektor Eva Wiberg har beslutat om en gemensam tidsplan för en stegvis återgång till campus. Förutsatt att regeringens öppningsplan håller är ambitionen att universitetet senast under oktober 2021 är i huvudsak campusbaserat igen.

Mer information om höstterminen 2021

Information från din utbildning

Göteborgs universitet är ett stort lärosäte med 200 program och nästan 2000 kurser. Vissa utbildningar har moment som är svåra att genomföra på distans, medan andra utbildningar fungerar digitalt. Vissa studenter kommer framförallt studera digitalt, vissa studenter kommer ha moment på plats på campus och flera kommer ha en blandning av digital och campusbaserad undervisning.

Du får information från din utbildning om vad som gäller för just dig och dina studieformer!

Information till studenter från fakulteter och institutioner om covid-19

Hitta information från din utbildning - Mina studier

Om du har konstaterad covid-19

Om du som student har fått en bekräftad covid-19 diagnos, och har vistats i universitetets lokaler under en tid då det finns misstanke om att du varit smittad, uppmanas du informera din kursledare eller prefekten vid din institution snarast möjligt. Detta för att ansvarig vid universitetet ska kunna meddela andra som eventuellt har utsatts för smittorisk. Information om vem du är sprids inte vidare.

Om du är smittad

 • Undvik smitta och att sprida smitta

  Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att smittspridning. Var alltså vaksam även på lindriga symtom. Stanna hemma vid sjukdomssymtom.

  Folkhälsomyndigheten har nya allmänna råd för att motverka spridningen av covid-19, se Håll avstånd och ta personligt ansvar. Råden till arbetsgivare är att de, om det är möjligt, bör se till att personal håller avstånd till varandra, att personalen regelbundet kan tvätta händerna, arbetar hemifrån, undviker onödiga resor samt kan anpassa sina arbetstider för att undvika resor i rusningstrafik.

  För att undvika att bli smittad och att smitta andra:

  • Tvätta händerna grundligt med tvål och varmt vatten före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Finns inte möjlighet till handtvätt kan handsprit vara ett alternativ.
  • Undvik att röra vid ansiktet med otvättade händer.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Håll ett visst avstånd till personer som nyser eller hostar.
  • Stanna hemma vid sjukdomssymtom.
Sidansvarig: Studentportalen|Sidan uppdaterades: 2021-06-07
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/coronaviruset/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-06-13

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?