Till startsida
Det nya coronaviruset: Universitetsgemensam information
Fredag 27 mars 15:22

Digitala lösningar för distansstudier

Göteborgs universitet övergår till distansstudier för att minska spridningen av Covid-19. Denna omställning är redan påbörjad på Göteborgs universitet och rektor har fattat beslut om att den ska vara helt klar torsdagen den 26 mars.

Distansstudier innebär att en stor mängd studier förflyttats från fysiska platser till att istället ske med tjänster och verktyg som är uppkopplade mot internet. Detta är givetvis en utmaning för internetinfrastrukturen i stort likväl för enskilda aktörer såsom studenter, lärare, leverantörer och lärosäten.

Håll din dator uppdaterad

Håll din dator uppdaterad genom att så snart som möjligt genomföra de uppdateringar du blir ombedd att göra och installera den senaste versionen av de programvaror du använder.

Om du inte kan genomföra dina studier på distans

Kontakta kursansvarig om du inte har tillgång till den tekniken som behövs eller av andra anledningar inte har möjlighet att genomföra dina studier på distans.

Känsliga uppgifter i dina studier

För ett fåtal kan det vara aktuellt att hantera känsliga uppgifter i studierna. Följ dina lärares eller handledares instruktioner kring hur detta bäst sker.

Håll dig informerad

Håll dig informerad om dina studier genom dina kurser i Canvas, och genom att bevaka din studentmejl och/eller annan e-post som du använder i dina studier. Följ alltid anvisningarna från kursansvariga om hur dina studier ska bedrivas.

Verktyg för distansstudier

Observera! Ansvariga för kursen kan välja olika verktyg för användning i kursen i Canvas. Alla funktioner är kanske inte tillgängliga i alla kurser.

Studera på distans på egen hand

Universitetet tillhandahåller ett antal verktyg för att underlätta dina studier som kan vara särskilt bra vid distansarbete:

Studera på distans i grupp

 

 

Minska belastningen på systemen om möjligt

Förebygg eventuella belastningsproblem genom lämpliga val av formerna för distansstudierna. Planera in grupparbeten vid olika tidpunkter eller omvärdera vilka möten som måste ske med video och vad som går att ersätta med att hålla kontakt genom andra kanaler som till exempel gruppytor för kollaboration i lärplattformen Canvas.

Universitetsbiblioteket har förändrad service

På grund av coronaviruset är tillgången till bibliotekets service förändrad.

Sidansvarig: Frågor om det nya coronaviruset|Sidan uppdaterades: 2020-03-18
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/coronaviruset/digitala-losningar-for-distansstudier/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-03-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?