Till startsida
Det går fortfarande inte att nå alla medarbetare/funktioner vid universitetet via e-post. Om du inte får svar på e-post - välj alternativa kontaktvägar.
Torsdag 22 oktober 17:00

Distansläget fortsätter under höstterminen 2020

Uppdaterades 2020-08-28

Under höstterminen fortsätter en stor del av undervisningen ges digitalt och på distans. Du får information från din utbildning om vad som gäller för dina studieformer.

I juni drog regeringen tillbaka rekommendationen om distansundervisning, men i praktiken förändrade det inte så mycket för universitetet eftersom det finns andra rekommendationer att ta hänsyn till. De studenter som prioriteras att vara på plats på campus är studenter som har introducerade moment för de som startar sin utbildning (oavsett nivå), sistaårs-studenter, internationella studenter som är i Sverige, examinationer som bara går att genomföra på campus, vissa undervisningsmoment samt verksamhetsförlagd utbildning.

Universitetet medger som huvudregel inga studier och praktik utomlands under höstterminen 2020. Vad gäller planering för vårterminen 2021 finns ett separat rektorsbeslut, se:
Studier och praktik utomlands blir möjligt vårterminen 2021

Göteborgs universitet är ett stort lärosäte med 200 program och nästan 2000 kurser. Vissa utbildningar har moment som är svåra att genomföra på distans, medan andra utbildningar fungerar digitalt. Vissa studenter har all sin undervisning digitalt och vissa studenter kommer förutom att studera digitalt även ha vissa moment på plats på campus. Vi har alla ett ansvar, både studenter och medarbetare, att följa rådande rekommendationer för att få bukt på smittspridningen. Oavsett hur vi möts under hösttermin blir hoppas vi att du kommer trivas vid Göteborgs universitet.

Du får information från din utbildning om vad som gäller för just dig och dina studieformer!

 

Sidansvarig: Studentportalen|Sidan uppdaterades: 2020-08-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/coronaviruset/hostterminen-2020/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-10-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?