Till startsida

Distansläget fortsätter under vårterminen 2021

Uppdaterades 2020-11-06

Under vårterminen 2021 fortsätter en stor del av undervisningen ges digitalt precis som under hösten. Du får information från din utbildning om vad som gäller för dina studieformer.

Den 5 november fattade rektor beslut om en inriktning för hur universitetets verksamhet ska bedrivas under vårterminen 2021 med hänsyn till den pågående pandemin. Beslutet följer Folkhälsomyndighetens nuvarande allmänna råd och omfattar även en beredskap för att skärpta regionala och nationella råd kan tillkomma, som fallet är just nu.

För studenter innebär inte beslutet några förändringar för kommande vårtermin jämfört med hösttermin. Det innebär att universitetet kommer att bedriva merparten av verksamheten digitalt och på distans, men att vissa studenter även kommer ha moment på campus. Universitetet har löpande kontakt med regionens smittskydd för att säkerställa att aktiviteter som behöver genomföras på campus sker på ett säkert sätt.

Göteborgs universitet är ett stort lärosäte med 200 program och nästan 2000 kurser. Vissa utbildningar har moment som är svåra att genomföra på distans, medan andra utbildningar fungerar digitalt. Vissa studenter kommer framförallt studera digitalt, vissa studenter kommer ha moment på plats på campus och flera kommer ha en blandning av digital och campusbaserad undervisning.

Du får information från din utbildning om vad som gäller för just dig och dina studieformer!

Nyhet: Digitalt och distans även under vårterminen

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2020-11-06
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/coronaviruset/varterminen-2021/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-06-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?