Till startsida

Så hittar du ditt schema

Senast två veckor före kursstart ska du som student ha tillgång till schema för kursen. Schemat kan du själv söka fram i universitetets bokningssystem TimeEdit.

Många kurser länkar också till schemat i TimeEdit direkt från lärplattformen GUL eller institutionens sidor under Mina studier här i Studentportalen.

Ett fåtal kurser har inget schema i TimeEdit, vilket kan bero på att undervisningen sker i lokaler som inte ingår i universitetets bokningssystem, till exempel på Chalmers. I dessa fall ska ansvariga för kursen informera dig om var du hittar kursschemat. Hör av dig till din utbildning om du inte kan hitta ditt schema.

Från den 13 november 2018 ser TimeEdit lite annorlunda ut. Funktionerna i systemet är dock desamma som tidigare. 

 • Skapa schema

  I TimeEdit klickar du dig fram till ”Schema” där du lägger till de kurser du vill ha med i ditt schema. Tryck sedan på ”Visa schema".

 • Tidsinställningar

  Grundinställningen i schemat är från nu (datumet du öppnar kursschemat) till slutet av aktuell termin. Det går att ändra tidsinställningarna, antingen till fasta datum eller med rullande start och slut.

  Om datum saknas, till exempel om du nått schemat via en direktlänk, kan du behöva ändra tid i menyn. Om menyn inte visas på schemasidan väljer du "Visa meny".

 • Spara schema

  Du kan spara schemat du gjort, antingen som ett bokmärke eller genom att kopiera länken. Alla inställningar du gjort sparas i länken. Du kan förstås även skriva ut det – men då missar du eventuella ändringar som görs.

 • Prenumerera på schemat i en kalenderapp

  När du skapat ett schema genom att välja kurser och tidsintervall kan du prenumerera på det i en kalenderapp på din dator, mobil eller surfplatta.

  Välj "Prenumerera" under huvudmenyn. Kopiera länken och klistra in den i din kalenderapps prenumerationsfunktion. 

 • Anpassa schemavisningen

  Det finns många olika inställningar under "Anpassa". Till exempel går det att färglägga efter undervisningstyp eller delkurs, filtrera så att bara ett visst innehåll syns och dölja helgdagar.

 • Avbokningar och ändringar

  En avbokning syns i schemat som en grå, överstruken schemapost i 72 timmar efter den gjorts, därefter försvinner avbokningen.

  Ändringar i schemat markeras med en röd prick intill schemaposten under tre dagar efter att ändringen gjorts.

 • Programscheman

  Går du ett utbildningsprogram kan du söka ut schemat för terminens alla kurser och se hela schemat på en gång.

Frågor om schema för en specifik kurs

Om du har frågor om ett schema rörande en specifik kurs ska du vända dig till kursansvarig, studieadministratör eller liknande på din institution. 

Hitta kontaktuppgifter till din institution: Mina studier

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2018-11-12
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/e-tjanster/schema/?skipSSOCheck=true&referer=http://law.handels.gu.se/utbildning/?siteSearch%3Dtrue%26searchText%3Dschema%26utf8%3D%25E2%259C%2593
Utskriftsdatum: 2019-02-20

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?