Till startsida
Saknar du information från universitetet? Kolla din skräppost
Måndag 15 januari 10:08

GU-kort

GU-kortet fungerar som:

Beställning

För att kunna beställa GU-kortet måste du vara registrerad som student vid Göteborgs universitet. Registreringen sker vanligtvis i samband med kursstarten. Beställ kortet här i Studentportalen under Beställ GU-kort. Du går sedan till något av våra Servicecenter för att fotografera dig och hämta ut kortet.

Om du har haft ett GU-kort tidigare kan du inte beställa ett nytt kort via portalen. Besök istället ett Servicecenter för hjälp.

Vid fotograferingen i Servicecenter ska ditt ansikte ska vara synligt och du bör inte ha på dig solglasögon eller huvudbonad (om du inte har särskilda skäl).

Uppdatering och giltighetstid

Du använder samma kort under hela din studietid och uppdaterar kortet i närmaste Servicecenter eller servicestation för varje ny kursregistrering i Ladok.

Giltighetstiden på framsidan av kortet (år och vecka) visar hur länge det är giltigt som passerkort, och för att det ska fungera i dörrarna får alltså tiden inte ha gått ut. Under Mitt GU-kort ser du hur lång giltighetstiden blir om du uppdaterar ditt kort. 

Lånekortet på biblioteket fungerar även mellan terminerna för att du ska ha tillgång till det du behöver låna. Det påverkas alltså inte av den giltighetstid som står på kortet.

Spärra tappat kort

Om du förlorar ditt GU-kort måste du omedelbart spärra det. Detta gör du under "Spärra GU-kort" eller i närmaste Servicecenter.

När du har spärrat ditt kort kan du få ett nytt i närmaste Servicecenter mot uppvisande av giltig legitimation, eller aktivera det gamla om du har återfunnit det. Ett nytt kort kostar 50 kronor. 

Har du ett trasigt GU-kort som behöver bytas ut tas ingen avgift ut. Inte heller kostar det något att få ett nytt kort om det gamla har blivit stulet. Vid stöld måste du dock ta med dig en kopia på polisanmälan för att bli befriad från avgiften. Har du haft studieuppehåll på minst en termin behöver du inte heller betala för ett nytt kort om du inte har behållit ditt gamla.

 

Support

Viktig information vid beställning
Det kan ta cirka 30-60 min för kursregistreringen att föras över från Ladok till GU-kort. Om du nyss registrerat dig och får ett felmeddelande när du försöker beställa GU-kortet - vänta ovanstående tid och försök igen.
 

Svara på vår GU-kortsenkät

Enkäten innehåller åtta frågor och tar bara några minuter att svara på. 

Till GU-kortsenkäten

Hitta Servicecenter och servicestationer

Här hittar du våra Servicecenter

Obemannade servicestationer där du själv kan uppdatera ditt kort finns på följande platser:

  • Handelshögskolan (vid receptionen, Vasagatan 1)
  • Lindholmen (ur funktion på grund av ombyggnation)
  • Psykologiska institutionen (vid hissen på entréplan, Haraldsgatan 1)
Sidansvarig: Servicecenter|Sidan uppdaterades: 2017-12-11
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/it/gu-kort/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2018-01-23

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?