Till startsida

Studera utomlands

Vill du tillbringa en eller två terminer utomlands och studera kurser som kan ingå i din examen?
Vill du sätta en extra spets på dina studier?
Vill du knyta nya internationella kontakter redan under din studietid?Då är utbytesstudier en bra möjlighet för dig!

Du får prova på hur det är att studera i en ny akademisk miljö, får nya perspektiv och ökar din förståelse för andra samhällen och kulturer. Som utbytesstudent betalar du inga terminsavgifter och eftersom utlandsstudierna tillgodoräknas i din examen vid GU så adderas ingen studietid till din utbildning.
I både kemi och molekylärbiologi är flexibiliteten så stor att du kan räkna in dina utbytesstudier i din examen.

Du kan studera inom Europa genom utbytesprogrammet Erasmus+ eller utanför Europa genom universitetsgemensamma utbytesavtal.

• Du kan som utbytesstudent läsa i 1 - 2 terminer.
• De kurser du studerar under utbytet ska kunna tillgodoräknas inom din utbildning vid Göteborgs universitet
• Du får ett stipendium som utbytesstudent inom Europa (Erasmusutbyte) som täcker en del av dina kostnader för utlandsstudierna

Naturvetenskapliga fakulteten har avtal med universitet i många länder, du hittar en förteckning över dessa på sidan för utbytesstudier i Europa.


Universitetet har också många avtal utanför Europa, vilket du hittar information om på Studentportalens sida för utbytesstudier.
Ansökan görs en gång per år, mellan 10 december och 1 februari för kommande läsår.

Fältstudier i ett utvecklingsland

Som student vid Göteborgs universitet kan du söka MFS (Minor Field Studies), ett SIDA-finansierat stipendium för studenter som vill samla material till sitt examensarbete i ett utvecklingsland.
Du får möjlighet att under minst åtta veckors fältstudie studera frågor som är relaterade till utvecklingsprocessen i landet. Det finns fler länder än du tror där du skulle kunna bedriva fältstudier. Du skulle exempelvis kunna delta i ett projekt vid ett lärosäte eller myndighet i ett utvecklingslad som kan kopplas till ditt blivande examensarbete.

Läs mer om Minor Field Studies

Är något av ovanstående något som intresserar dig?
Ta en tidig kontakt med studievägledaren för utbytesstudier, Eva-Lena Axelsson på exchange@cmb.gu.se för att boka en träff och tala om dina möjligheter och kunna påbörja planering av dina studier utomlands.

Delta också på den fakultetsgemensamma informationen om utbytesstudier för att få träffa tidigare studenter och bli inspirerad och samtidigt få svar på många av de praktiska frågor du har.

 

 

Studievägledare i kemi

Per Martin Björemark

E-post: svlkemi@cmb.gu.se

Telefon: 031-786 9013
Telefontid: tis och tors kl 8 - 9

Besöksadress: Kemigården 4

Drop in: tis och tors 10-12

Studievägledare för utbytesstudier

Eva-Lena Axelsson

E-post: exchange@cmb.gu.se

Telefon: 031-786 3927
Telefontid: måndag och onsdag 13 -14

Besöksadress: Medicinaregatan 9 C, rum 1203

Sidansvarig: Per Martin Björemark|Sidan uppdaterades: 2022-02-02
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/cmb/kemi/studera-utomlands/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Utskriftsdatum: 2022-07-02

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?