Till startsida

Studera utomlands

Institutionen för globala studier

Funderar du på att studera utomlands? Som student vid institutionen för globala studier har möjlighet att göra verklighet av dina funderingar.

Vad och var?

Om du är student vid institutionen för globala studier kan du ansöka till utbytesstudier via avtal på tre olika nivåer - universitetsgemensamma avtal, fakultetsgemensamma avtal och Institutionen för globala studiers egna avtal.

Hur?

Du gör din ansökan under perioden 10 december - 1 februari, oavsett om du planerar utbyte under höst- eller vårtermin. Om det finns platser kvar att erbjuda efter den ordinarie ansökningsomgången kan restplatser komma att utlysas. Det sker i så fall i mars (för både höst-/vårtermin) och september (för vårtermin). Håll utkik på den här sidan under dessa perioder om du är intresserad av att ansöka om en restplats.

Gå in på Studentportalens gemensamma sidor om utlandsstudier innan du börjar med din ansökan. Där du hittar information om hur du gör din ansökan och om urvalsprocessen, samt praktisk information om försäkring, visum och uppehållstillstånd.

Manual för ansökan om utbytesstudier

Kontaktpersoner

Om du är student på Institutionen för globala studier och har frågor om våra partneruniversitet går det bra att kontakta institutionens internationella koordinator Maria Clara Medina.

Om du har praktiska frågor om hur du ska gå tillväga för att göra din ansökan kan du kontakta studievägledare Kim Wistedt.

Ladda ned vår presentation om utbytesstudier!

Inaktuell information från 2018

Presentationsbilder från informationstillfälle den 1/11 2018

Ljudfil från informationstillfälle den 1/11 2018

Linnéa studerade utomlands

Läste humanekologi i Australien

Diana studerade utomlands

Läste internationella relationer i Hong Kong

Sidansvarig: Internationaliseringsansvarig Marìa Clara Medina|Sidan uppdaterades: 2020-01-30
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/globalstudies/studera_utomlands/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-07-04

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?