Till startsida

Ny student på geovetenskaper

Här hittar du viktig information för dig som är ny student på Institutionen för geovetenskaper.

Kontrollera det nationella antagningsbeskedet

Den 12 juli 2022 ska du ha fått ditt nationella antagningsbesked från antagning.se

Har du sökt en kurs/program men inte fått något antagningsbesked? Kolla skräpposten!

Gå in på ditt konto på antagning.se och kontrollera att du har angivit rätt e-postadress. Där kan du även hitta ditt antagningsbesked.

På Institutionen för geovetenskaper använder vi den e-postadressen som du har uppgivit på antagning.se när det gäller all viktig kommunikation om din antagning. Därför är det angeläget att du har uppgett rätt e-postadress där. Ett tips är också att kolla din skräppost.

Svara på det nationella antagningsbeskedet senast 22 juli 2022!

Alla antagna och reservplacerade måste besvara det nationella antagningsbeskedet på antagning.se, senast 22 juli 2022, för att få behålla sin plats.

Checklista för dig som ny student

På Studentportalens hittar du en checklista för dig som ny student på Göteborgs universitet.

Aktivera ditt studentkonto

Ditt studentkonto är nödvändig för att kunna registrera dig. Som ny student aktiverar du själv ditt studentkonto med hjälp av din inloggning till antagning.se.

Mer information om hur du gör för att aktivera ditt studentkonto.

Har du frågor om ditt Studentkonto eller GU-kort, kontakta Servicecenter.

E-post

Genom att aktivera ditt studentkonto får du tillgång till ett GU-mejlkonto. Under din utbildning kommer kommunikationen mellan universitetet och dig främst ske genom detta mejlkonto och CANVAS.

OBS! Vi använder enbart GU-studentmejl så är det viktigt att du kopplar studentmejlen till din privata e-post så att vi kan nå dig!

Hur gör jag för att vidarebefordra mina studentmail?

Registrera dig på din kurs

Du måste registrera dig själv på kursen via Ladok.

Här hittar du information om hur du registrerar dig.

Kontrollera din registrering

Du är ansvarig för att kontrollera att din registrering har gått igenom. Detta gör du också i Ladok. Får du problem med din registrering är det viktigt att du mejlar studentservice på institutionen på mejl: studentadmin@gvc.gu.se
 

Du som har beteckningen VI i anmärkningskolumnen på antagningsbeskedet måste kontakta studievägledaren, svl@gvc.gu.se för att styrka din behörighet.

OBS! Använd en dator när du registrerar dig. Om du använder en mobil eller surfplatta finns det risk att din registrering inte går igenom på grund av tekniska begränsningar i systemet.

Schema och CANVAS

CANVAS är den digitala lärplattform där du hittar kursspecifikt undervisningsmaterial, övningsuppgifter, med mera.
Kursplaner, litteraturlistor och scheman finns i respektive kursöversikt i Canvas. Du hittar kursöversikten via Canvas All Courses. Kursöversikten är tillgänglig även innan du är registrerad.

Canvas består både av en öppen sida, kursöversikten, och av stängda sidor. Du får tillgång till den stängda delen först när du har registrerat dig på din kurs. När du är registrerad på en eller flera kurser har du även tillgång till kurserna direkt när du loggar in i Canvas.

Har du problem att komma åt Canvas, men du vet att du är registrerad på kursen kan du kontakta Servicecenter servicecenter@gu.se

Kurslitteratur

Du kan köpa eller låna kurslitteratur. Läs mer på universitetsbibliotekets sida om kursbokslån.

Frågor om litteratur hänvisas till respektive lärare. E-post och namn hittar du i kursens kursöversikt Canvas.

Studievägledning för geografi och geovetenskaper

Du är alltid välkommen att kontakta studievägledaren för att prata om till exempel studieteknik, stress, tillgodoräkningar, studera utomlands, studieuppehåll. Kontakta studievägledare genom att mejla svl@gvc.gu.se.

Pedagogiskt stöd

Alla studenter vid Göteborgs Universitet ska ha bra förutsättningar för att klara sina studier. Stödet utformas utifrån ditt behov och kan bestå av flera former av anpassningar. Om du tror du har rätt till pedagogiskt stöd måste du göra en digital ansökan i systemet NAIS.

OBS! Hela processen kan ta några veckor, så börja processen så tidigt som möjligt. Pedagogiskt stöd öppnar 6 augusti. Vill du först prata med studievägledning mejla svl@gvc.gu.se.

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2022-05-17
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/gvc/ny-student/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-10-04

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?