Till startsida

Handelshögskolans lokaler

Större delen av Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1, men vi har också lokaler på Viktoriagatan 13.

Karta över våra lokaler och mer information om hur du hittar på skolan

Lokaler för studier och grupparbeten

Många studenter väljer att sitta i biblioteket och läsa, men för att skapa fler ställen för studier och grupparbeten har ett antal undervisningssalar gjorts tillgängliga:

  • D41, D46 och B41 får användas när rummen ej är bokade.

 För att komma in använder du kort och kod. 

Du finner även ett flertal studieplatser i:

  • Korridorerna på våning 2, 3, och 4, Vasagatan 1. 
  • Hyllan
  • Viktoriasalen


OBS! Du måsta lämna salen 15 minuter innan nästa bokning. Du ser hur salen är bokad via den QR-kod som finns uppsatt utanför respektive sal.

Tänk på:

  • Lämna salen i tid om den är bokad
  • Flytta tillbaka möblerna enligt den skiss som sitter i salen
  • Städa efter dig. Släng allt skräp i våra källsorteringskärl.
  • Fika utanför salen. Det är inte tillåtet att äta och dricka (annat än vatten) inne i salarna.
     

Receptionen

Vasagatan 1, hus A (huvudentrén)
Telefon: 031-786 49 48
E-post: info@handels.gu.se

I receptionen får du hjälp med det mesta, som t ex att hitta rätt i lokalerna och information om eventuella schemaändringar. Det är också här du rekvirerar studiemeritförteckningar och registreringsintyg. Här finns också schema och kursplaner till de flesta av våra grundkurser och tentamenschema till de olika institutionerna. Dessa finns även på respektive kurshemsida i Canvas.

Ny adress? Nytt efternamn? Ta med ett personbevis till receptionen, så ser dom till att uppgifterna ändras i LADOK och hos studentkåren. Du måste själv meddela ändringen till Ekonomiska biblioteket.

Öppettider:
Helgfri måndag-fredag 8:00-16:30
Sommartid 1 maj - 31 augusti: Måndag - fredag 8.00 - 15:50
OBS! Receptionen har semesterstängt under juli.

Mer info om receptionen och Campusservice.

Ekonomiska biblioteket

På Ekonomiska biblioteket hittar du litteratur och digital information med koppling till de ämnen som finns inom Handelshögskolan. Biblioteket har också en stor FN-samling, statistiksamling och officiellt EU-tryck. Ekonomiska biblioteket är en del av Göteborgs universitetsbibliotek.

De digitala resurserna är omfattande och Ekonomiska biblioteket ger dig tillgång till ett stort antal databaser och elektroniska tidskrifter som du kan komma åt hemifrån via ditt GU-kort. Personalen vid informationsdiskarna lär dig att söka i materialet.

Förutom kursböcker, tidskrifter och tidningar erbjuder biblioteket en trivsam och effektiv studiemiljö. Det finns 390 läsplatser i läsesalen. Du kan dessutom boka grupprum och datorer via webben.

Lässtudio

Ekonomiska biblioteket har en studio för studenter i behov av läs- och skrivstöd. I denna finns två arbetsplater med förstoringsprogram, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare. Den ena arbetsplatsen har punktskrivare och punktdisplay.

Ekonomiska biblioteket ligger i hus A, plan 3 på Handelshögskolan.

Öppetider och mer information om Ekonomiska biblioteket

Samhällsvetenskapliga biblioteket

Tvärs över gatan ligger Samhällsvetenskapliga biblioteket. Där finns svenska dagstidningar och ett stort antal internationella tidningar. Där finns också grupprum och en fin läsesal där du kan sitta och plugga samt bokningsbara datorer och en arbetsplats som är speciellt utformad för studenter med läshinder såsom dyslexi och synnedsättningar.

Länk till Samhällsvetenskapliga biblioteket

Datorsalar

På Handelshögskolan finns flera datorsalar. När du loggar in på datorerna använder du samma lösenord som till Studentportalen.

När datasalarna inte är bokade för undervisning är de fria att använda för egna studier, men du måste lämna din plats i god tid före bokad undervisning. Du får inte äta och dricka i datorsalarna.

Hjälp till att hålla skolan fin!

För att Handelshögskolans lokaler ska fortsätta att vara fina, och för att vi ska ha en trivsam studiemiljö, är det viktigt att alla hjälps åt att hålla snyggt. Om du tar med bestick och porslin från restaurangen måste du komma ihåg att lämna tillbaka dem. Ditt skräp slänger du i våra källsorteringsstationer - då bidrar du också till en hållbar miljö och Handelshögskolan uppfyller sitt åtagande som ISO14001-certifierad.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2022-03-21
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/handels/lokaler/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-05-31

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?