Till startsida

Båtracing och studier i kombination

Nyhet: 2019-11-25

Felix Gustafssons främsta idrottsliga meriter är ett SM-brons och ett SM-silver tillsammans med deltagande på EM och VM i båtracing. Sedan 2017 kombinerar han studier med elitidrott inom ramen för Riksidrottsuniversitetet (RIU) i Göteborg. Han är också studentrepresentant för Riksidrottsuniversitet Göteborg, Göteborgs universitet.

– Det är superbra att kombinera studier med elitidrott inom ramen för RIU i Göteborg. Det underlättar planeringen mycket, förmånerna som gymkort, tester och kostrådgivning har verkligen hjälpt mig både i att bekräfta det jag gör bra och förbättra det jag gör mindre bra. Dessutom är det väldigt kul att lära känna och utbyta idéer med riktigt duktiga idrottare inom ett nästintill oändligt antal idrotter från alla delar av Göteborgs universitet och Chalmers.

Riksidrottsuniversitetet (RIU) ger möjligheter

Felix hade tänkt plugga i Göteborg och att Riksidrottsuniversitetet (RIU) fanns där var ytterligare en stor fördel.
– Jag såg att RIU fanns och eftersom jag kommer från ett litet förbund med få resurser såg jag det som en stor möjlighet att utvecklas inom min idrott. Via en av bågskytteklubbarna här i Göteborg fick jag information om RIU när det startade 2015 och det lyckades jag komma ihåg när jag började på Göteborgs universitet.

Hur ser framtiden ut, vad är ditt nästa mål?
– Jag har precis bytt klass till vattenskoter där mitt nästa mål är att ta pallplatser i SM-serien men på sikt satsar jag på att köra VM-serien.

Tips

Felix har följande tips till de som är nyfikna på RIU och utbildningen på Göteborgs universitet:
– RIU är en fantastisk möjlighet så får du möjligheten att bli RIU-student skall du ta den! Förmånerna är superbra, för mig från ett litet förbund tycker jag att möjligheterna till att göra tester är kanon.

Trots att man kanske inte utnyttjar alla förmåner menar Felix att det är väldigt bra att veta att de finns.
– Det gör att jag känner mig väldigt trygg och har något att luta mig tillbaka emot. RIU stödet är individuellt anpassningsbart vilket gör att jag upplever att det går att pussla ihop det bra för att passa både med idrott och utbildning.

Faktaruta

Felix Gustafsson, Studentrepresentant för Riksidrottsuniversitet Göteborg , Göteborgs universitet
Studerar: Kandidatprogrammet i Marina vetenskaper på Göteborgs Universitet
Födelseår och ort: 1998, Göteborg

Läs mer om Riksidrottsuniversitet Göteborg

Läs fler intervjuer: Möt riksidrottsstudenter 

FOTO: Peter Andersson

AV:

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2019-11-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/iki/nyheter/nyheter-detalj//batracing-och-studier-i-kombination-.cid1656578?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-10-17

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?