Till startsida

Djupare kunskap med mentorer

Som student vid institutionen för kulturvetenskaper erbjuds du möjligheten att delta i en mentorsgrupp. Syftet med mentorsverksamheten är tvåfaldigt, den ämnar både att skapa en god studiesocial miljö vid institutionen och att bidra till en ökad kunskapsnivå för samtliga inblandade. Mentorsverksamheten är således tänkt att höja kvaliteten på din utbildning genom att tillföra ett mervärde.

Hur fungerar mentorsverksamheten?

I mentorsverksamheten agerar erfarna studenter mentorer åt mindre erfarna studenter och dessa kallas för adepter. Verksamheten bedrivs på samtliga studienivåer, därav är alla studenter på institutionen välkomna att delta. Exempelvis kan du som går en fortsättningskurs eller andra terminen på ett program vara mentor för studenter på grundnivå eller som läser första terminen på ett program.

Verksamheten äger rum i mindre grupper, vanligtvis bestående av två till tre mentorer och fem till tio adepter. Grupperna träffas i regel en gång i veckan.

Under mötena får du som är adept möjlighet att ställa studierelaterade frågor, fördjupa dig i kurslitteraturen och ytterligare diskutera sådant som har berörts på föreläsningar och seminarier. Mentorerna bidrar med sin kunskap i ämnet och svarar på frågor efter förmåga. Du får även goda möjligheter att lära känna dina kurskamrater.

Du som är mentor får möjlighet att repetera och förstärka samt fördjupa dina egna ämneskunskaper. Förhoppningen är att alla inblandade ska bidra med egna erfarenheter och kunskaper för att skapa en dynamisk och kreativ lärandemiljö. Att vara mentor är både stimulerande och meriterande.

Vem erbjuds mentorer?

Alla studenter vid institutionen kan delta som adepter i mentorsverksamheten, oavsett om du studerar på heltid eller deltid.

Hur blir jag mentor eller adept?

Är du intresserad av att få delta antingen som mentor eller adept?
Kontakta vår mentorsamordnare Jenny Lundin på e-post
mentor@kuv.gu.se.

Välkommen!

Kontaktinformation

Jenny Lundin, samordnare för mentorsverksamheten

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2016-11-07
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/kultur/mentorsverksamhet/?languageId=100000&skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Utskriftsdatum: 2020-07-04

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?