Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Det nya coronaviruset: Universitetsgemensam information
Fredag 27 mars 15:22

Hållbar utveckling med människan i centrum

I Ämneslärarprogrammet ingår den gemensamma strimman Hållbar utveckling med människan i centrum, där undervisning kring hållbar utveckling och mänskliga rättigheter återkommande integreras i programmets olika kurser.

Den första delen av strimman finns i kurserna L9K30G och LGK30G och behandlar sociala relationer och ojämlikhet samt hur detta påverkar människors och gruppers olika förutsättningar och framtida möjligheter i samhälle och skola.

Tyngdpunkten för satsningen på Hållbar utveckling med människan i centrum ligger i huvudämnets 31-45 hp. Under sju tillfällen kommer du som student att genomgå en gemensam tvärvetenskaplig strimma med fokus på hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Syftet är att du under kursen ska få möjlighet att reflektera kring och visa medvetenhet om olika värden och perspektiv som rör hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, hur dessa värden påverkar naturmiljö, sociala förhållanden och ekonomi och dess relevans för det framtida yrkesutövandet.

Strimman innehåller sju olika tillfällen med föreläsningar och workshops. Läs mer och anmäl dig till de valbara föreläsningarna på den gemensamma GUL-aktiviteten.

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2019-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?