Till startsida
Covid-19: Skärpta restriktioner vid Göteborgs universitet förlängs
Fredag 22 januari 12:58

Välkommen till Jurist-programmet i Göteborg 2020

Denna sida vänder sig till dig som hösten 2020 ska påbörja dina studier på juristprogrammet vid Göteborgs universitet.

Tacka ja till platsen

Kom ihåg att tacka ja till platsen senast 24 juli på antagning.se.
När du har blivit antagen måste du tacka ja för att behålla din plats.
Läs mer på på www.antagning.se "Mina sidor" där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.
Glömmer du att tacka ja har du förlorat din plats.

Registrering

Alla antagna som vill tacka ja till erbjuden plats måste registrera sig i Ladok. Webregistreringen är öppen 12 - 16 augusti. Första kursen på juristprogrammet heter HRO101 Grundläggande juridisk metod, genom att registreras på den registreras du på juristprogrammet. Om du inte är registrerad senast 16 augusti (kl 23:59) stryks du från antagningslistan och förlorar din plats på juristprogrammet vid Göteborgs universitet.
Webregistrera dig här: http://studentportal.gu.se/e-tjanster/registrering/

Mer information finns i välkomstbrev från Juridiska institutionen under dokument till höger. Du får också en uppgift som skall vara klar till registreringen. Mer om detta i "Första uppgiften" till höger.

Välkomstmöte och nollning

Studentföreningen JF, Juridiska föreningen, hälsar alla nyantagna studenter välkomna till juristprogrammet. Info om välkomstaktiviteter och nollning finns på www.handelsnollning.se och Jurist? Javisst! Class of 2025 https://www.facebook.com/groups/548759739151566/
 

Information om pedagogiskt stöd

Som student vid Göteborgs universitet har du rätt till pedagogiskt stöd om du har en funktionsnedsättning. För att ta del av detta stöd måste du ansöka om detta inför terminsstarten. Mer information hittar du på Göteborgs universitets sidor om särskilt pedagogiskt stöd.

Reservantagning

För frågor som rör antagningsbesked vänligen kontakta www.antagning.se. Vi har inte möjlighet att besvara frågor rörande placering på reservlistan eller hur stor chansen är att antas. Reservplatser påverkas av överintag, urvalsmodell och hur många antagna i respektive urvalsgrupp som lämnar återbud. Om vi kan erbjuda dig som är reservplacerad en plats kommer vi att kontakta dig via mail inför terminsstart. 

TIPS! För att undvika problem med studiemedel i januari är det klokt att söka studiemedel för hela läsåret och inte bara för en termin.

Varmt välkommen till juridiska institutionen!

Sidansvarig: Lena Björk|Sidan uppdaterades: 2020-07-03
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/law/ny-student/?skipSSOCheck=true&referer=https%253A%252F%252Flaw.handels.gu.se%252F
Utskriftsdatum: 2021-01-22

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?