Till startsida

En enkel väg in

Förslagsrapport från En enkel väg in

Syftet med rapporten är att bidra med underlag och konkreta förslag för att förbättra Göteborgs universitets arbete emot samt hantering av fall av diskriminering, trakasserier eller sexuella trakasserier. Rapporten föreslår ett initiativ som kallas "Trygg Studietid" med samlade insatser emot diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier.

Förslagsrapport

Vägen in och vad är trakasseri?

För studenter och doktorander på Sahlgrenska akademin arbetar ett ombud som har till uppgift att informera, stödja samt följa den som vill anmäla något som upplevs som trakasserier. Ombudet arbetar under sekretess och du som student kan diskutera en händelse utan att informationen förs vidare.

Trakasserier är ovälkomna ageranden där beteendet har grund i de sju diskrimineringsgrunderna: kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Sexuella trakasserier är trakasserier med sexuella inslag, t.ex. fysiska övergrepp, sexuella anspelningar, ovälkomna blickar eller kommentarer.

Om du upplever en situation eller ett beteende som du uppfattar som olämpligt så kan du söka hjälp. Det är inte acceptabelt att någon ska känna sig utsatt under sin studietid. Du behöver inte hantera detta ensam.

Vill du veta mer om trakasserier?

Här är ditt ombud

Haruna Ohldin 
enkelvag@saks.gu.se
0766-18 65 59

Drop-in är inställd tillsvidare under pandemin, vänligen boka tid.

Vid tidsbokning, hittar du ombudet i rummet bredvid bönerummet i Längan, Medicinaregatan 5B, om ni inte bokat möte på en annan plats.

Så här går det till att anmäla

 

Anmälan till universitetet En situation/händelse har uppstått DU går och pratar med ditt ombud Vill du gå vidare med anmälan? Avsluta utan vidare åtgärd En anonym rapport skapas

 

Om projektet - En enkel väg in

Vägen in är ett projekt som startades efter hösten 2017 av Sahlgrenska akademin i samarbete med Sahlgrenska akademins studentkår och Göteborgs universitets studentkårer. Syftet med projektet är att studenter och doktorander på Sahlgrenska akademin ska ha ett enkelt sätt att berätta om diskriminering eller övergrepp och i samband med detta få information om hur de kan anmäla eller gå vidare med sina upplevelser.

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2021-04-30
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/sahlgrenska/enenkelvag/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-05-14

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?