Till startsida

Exjobbs- och kandidatarbetesmässa inom hälsa och teknik

 

Den 9 maj är det dags för den sjätte gemensamma exjobbsmässan inom hälsa och teknik i Göteborg. Mässan är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Exjobbsmässans syfte är att erbjuda studenter på Göteborgs universitet (Naturvetenskapliga fakulteten och Sahlgrenska akademin) och Chalmers möjligheten till tvärvetenskapliga projekt inom området hälsa och teknik. Mässan riktar sig främst till studenter på mastersnivå, men även på kandidatnivå. Projekt i samverkan mellan något av lärosätena och ett företag är också välkomna.

Handledare från Göteborgs universitet, Chalmers och Sahlgrenska Universitetssjukhuset får möjlighet att presentera sina projekt för en gemensam grupp studenter från Göteborgs universitet och Chalmers. Projekt i samverkan mellan något av lärosätena och ett företag är också välkomna att presentera sina projekt. Därefter kommer studenterna att få möjlighet att ställa frågor och diskutera projekten direkt med handledaren. Mässan genomförs på Konferenscentrum Wallenberg.

För er studenter

För studenter innebär det en unik möjlighet att även kunna arbeta sida vid sida med studenter och forskare med annan kompetens, och i vissa projekt som handleds i samarbete mellan forskare från både klinisk och teknisk sida. För forskare innebär det en möjlighet att nå ut bredare med examensarbetesförslag. För studenterna innebär det en unik möjlighet att även kunna arbeta sida vid sida med studenter och forskare med annan kompetens, och i vissa projekt som handleds i samarbete mellan forskare från både klinisk och teknisk sida.

Anmälan av ex-jobbsprojekt

Har du ett projekt som kan passa för ett examensarbete inom hälsa och teknik, eller något annat område som bryggar över mellan Göteborgs universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Chalmers? Vänligen anmäl ditt projekt senast den 14 april.

Anmälan

Forskare anmäler sig här. Sista anmälningsdag för forskare är 14 april.

Studenter anmäler sig här. Studenter kan anmäla sig löpande ända fram till 2 maj.

Tid och plats

Tid: tisdagen den 9 maj 2023 kl 13:00-17:00
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

https://medarbetarportalen.gu.se/service-stod/motesservice/wallenberg/hittahit/

Program

13:00 Presentation projektförslag
14:00 Fika och mingel kring uppsatsförslag
14:30 Presentation projektförslag
15:30 Fika och mingel kring uppsatsförslag

Länkar till artiklar

Exjobb inom hälsa och teknik: "En riktig fullträff", 27 februari 2023

”Studenterna inom medicinteknik är en bra resurs för att testa olika frågeställningar” – Snart dags för exjobbsmässa!, 22 september 2022

Information till forskare/handledare

Har du anmält dig som handledare? Vänligen förbered maximalt två presentationsbilder på engelska för en presentation av ditt projekt på maximalt på 2 minuter. Presentationsbilderna ska vara i formatet 16:9, sparat som PDF och innehålla:

  • Presentation av din forskning och ditt föreslagna exjobbs- eller kandidatarbetesprojekt
  • Lämpligt antal studenter för exjobbs-/kandidatarbetesprojektet
  • Nödvändiga förkunskaper hos studenterna
  • Kontaktinformation innehållande namn på kontaktperson, institution och avdelning, e-postadress, webbplats för mer information (om aktuellt).

Presentationsbilderna behöver skickas till oss en vecka före mässan, den 2 maj, för sammanställning. Vänligen skicka presentationsbilderna till exjobbsmassa@sahlgrenska.gu.se.

Presentationsbilderna kommer att skrivas ut och sättas upp på skärmar som stöd till samtal med studenterna under programmets mingeltillfällen.

Presentationsbilderna kommer även att skickas ut till studenterna efter mässan. Om din presentation innehåller känslig information, vänligen skicka oss en kompletterande ensides-PDF om projektet som kan skickas till studenterna i stället för presentationsbilderna.

Vid frågor, kontakta Joanna Larsson, avdelningen för forskningsstöd vid Sahlgrenska akademin.

Välkomna!

 

Sidansvarig: Anette Nilsson|Sidan uppdaterades: 2023-05-02
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/sahlgrenska/exjobbsmassa-inom-halsa-och-teknik/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-06-09

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?