Till startsida
Det går fortfarande inte att nå alla medarbetare/funktioner vid universitetet via e-post. Om du inte får svar på e-post - välj alternativa kontaktvägar.
Torsdag 22 oktober 17:00

Kliniskt träningscentrum (KTC)

Kliniskt träningscentrum (KTC) vid Sahlgrenska akademin (SA) är en akademigemensam vårdavdelning som varje år står för drygt 5000 undervisningstimmar för studenterna inom våra utbildningsprogram. Här sker lärarledd metodundervisning, simulering med fokus på omhändertagande av akut sjuk patient och teamarbete, egenträning för studenterna samt interprofessionella utbildningsmoment.

KTC består av ett flertal patientsalar, en akutsal, operationssal, röntgensal, tal- och hörsellabb, HLR-rum, samtalsrum, skapandesal, läkemedelsrum, skölj, förråd och flertalet smårum där Du som student inom Sahlgrenska Akademin ges möjlighet att träna på praktiska handgrepp, omhändertagande av patient, samtal och teamsamverkan.

Undervisningen som bedrivs inom respektive program utgår ifrån vårdhandboken, med viss hänsyn till lokala riktlinjer. Efter genomgången undervisning i ett moment ges Du möjlighet att på egen hand träna detta moment i någon av våra salar för egenträning på plan 3.

 

 

 

Aktuellt

Praktisk undervisning på KTC är nu åter igen möjligt. Specifika riktlinjer är framtagna för undervisning i våra lokaler och det är viktigt att studenter och lärare tar till sig och följer dessa.

Riktlinjer för praktisk undervisning KTC HT20

Välkomna till HT-20!
 

Håll dig uppdaterad på studentportalen.gu.se/coronaviruset

Hitta till KTC

KTC ligger i Hus 3 på Hälsovetarbacken.

Expedition finns i 3207 (gamla köket på plan 2).
Mån-tors 10:00-11:30.

För tillträde till KTC krävs giltigt passerkort mellan 7:45-16:00. Observera att detta gäller både på plan 2 och plan 3 där egenträningssalarna finns.

Ingen student släpps in utan giltigt passerkort. På sidan om GU-kortet kan du hitta mer info om ditt passerkort.

Välkommen!

Följ oss på Instagram!

Nu finns KTC på Sahlgrenska Akademin på Instagram. Följ oss gärna på @ktc_sa och tagga dina bilder med #ktc_sa. 

 

Sidansvarig: Birgit Reizer|Sidan uppdaterades: 2019-10-31
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/sahlgrenska/ktc/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-10-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?