Till startsida

Studera utomlands

Vill du plugga eller praktisera utomlands? Hos oss finns alla möjligheter!

Som student vid Naturvetenskapliga fakulteten har du stora möjligheter att åka utomlands som en del i din utbildning. Oavsett om du väljer att åka på utbytesstudier inom Europa eller utanför Europa, eller på utlandspraktik så kommer du att skapa minnen för livet och få en värdefull erfarenhet att ta med in i framtida studier och i arbetslivet.

Utbytesstudier gör det möjligt för dig att läsa en eller två terminer vid ett utländskt lärosäte. Du betalar inga terminsavgifter och eftersom studierna tillgodoräknas i din examen vid GU förlängs inte din studietid.

Utlandspraktik ger dig möjlighet att prova på arbetslivet, knyta kontakter och spetsa till ditt CV. Du kan välja att göra utlandspraktik under eller just efter din utbildning.

Viktiga datum

Ansökan inför hösttermin och/eller vårtermin
10 december - 1 februari.
Restplatser: 15 mars – 1 april.

Restplatser inför vårtermin
1 september- 1 oktober.

Restplatser hösten 2023

Sök dig utomlands!

Läs mer om hur du fyller i din ansökan och hur urvalet går till: Ansökan och urval

Möjligheter per ämnesområde
För att se vilka universitet vi har avtal med inom ditt ämnesområde kan du filtrera efter ”Study field” i ansökningsplattformen Mobility Online

Planera dina studier

Ta kontakt med den internationella koordinatorn på din institution för att diskutera utbyten och när i din utbildning som det passar bäst att åka utomlands.

Kontaktuppgifter till koordinatorerna

Fakultetsavtal med lärosäten utanför Europa

Göteborgs universitets övergripande avtal med lärosäten i hela världen

Förutom de ämnesspecifika avtalen som finns med lärosäten i Europa och utanför Europa, har Göteborgs universitet också ett antal gemensamma avtal. Dessa kan sökas av alla studenter vid Göteborgs universitet.

Tänk på att även om alla studenter, oavsett ämnesområde, har möjlighet att söka dessa utbytesplatser är det viktigt att du kollar upp att det finns relevanta kurser som passar in och går att tillgodoräkna i din utbildning.

Sidansvarig: Camilla Persson|Sidan uppdaterades: 2022-10-04
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/science/studera-utomlands/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-04-02

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?