Till startsida

Studier och praktik utomlands

Som student vid institutionen för språk och litteraturer (SPL) har du många möjligheter att tillbringa en del av din utbildning utomlands, som utbytesstudent, praktikant eller via någon av våra utlandsförlagda kurser.

Läs mer om fördelar med att studera utomlands på:
http://studentportal.gu.se/utbytesstudier

Erasmusutbyte i Europa och Norden

Erasmusprogrammet gör det möjligt för dig att läsa tre till tolv månader på ett europeiskt universitet på samma villkor som de inhemska studenterna utan att betala någon studieavgift, och med möjlighet till Erasmusstipendium. Institutionen för språk och litteraturer har idag cirka fyrtio aktiva utbytesavtal med olika universitet inom Europa.

Läs mer om utbytesstudier via institutionsavtal

Det finns även universitetsgemensamma Erasmusavtal i Norden (Nordlys nätverket) och med Eutopia universiteten, som är öppna för alla  studenter vid Göteborgs universitet och ger möjlighet till Erasmusstipendium.

Läs mer:
Universitetsgemensamma utbytesavtal
https://www.studera.nu/erasmusplus
EUTOPIA, Europauniversitetsallians

Utomeuropeiska utbyten

Du har även möjlighet att åka utanför Europa med våra så kallade bilaterala universitetsavtal. Humanistiska fakulteten har avtal med fem universitet i Japan. Göteborgs universitet har avtal med en rad universitet i utomeuropeiska länder såsom Australien, Japan, Kanada, Kina, Sydafrika och USA.

Läs mer: Universitetsgemensamma utbytesavtal

Utlandsförlagda kurser

Läs språk vid Göteborgs universitet - fast utomlands! Du registreras som student vid vår institution och läser enligt samma kursplan som gäller för de studenter som tar kursen i Göteborg. Vi erbjuder utlandsförlagda kurser inom arabiska, engelska och franska.

Läs mer om våra utlandsförlagda kurser

Praktik utomlands

Inom kursen Språk i praktiken har du möjlighet att göra en språkrelaterad praktik under åtta sammanhängande veckor på en arbetsplats som du själv väljer. Du kan självklart välja en praktikplats utomlands!

Läs mer om våra praktikkurser

Erasmus praktikstipendium

Erasmus+ erbjuder stipendier för studenter på Göteborgs universitet som är på praktik inom Europa längre än två månader.
Läs mer och ansök: https://studentportal.gu.se/Utomlands/praktik/erasmuspraktik

 

Studievägledning

Har du frågar om studier eller praktik utomlands? Våra studievägledare hjälper dig gärna! Du hittar ansvarig studievägledare under varje utbytesprogram.

Sidansvarig: Annika Andersson|Sidan uppdaterades: 2022-10-12
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/sprak/utomlands/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-01-28

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?