Till startsida

Kurslitteratur

För att klara studierna måste du – förutom att delta i föreläsningar, seminarier och grupparbeten – också läsa en hel del kurslitteratur. Många böcker betyder oftast att det blir mycket pengar, men det finns sätt att klara av långa litteraturlistor utan att ruinera sig.

Inför varje kurs du läser får du en litteraturlista. Där presenteras den kurslitteratur som du ska läsa för att kunna tillgodogöra dig kursen. Det kan löna sig att prata med den som är kursansvarig för att få reda på vilka böcker som är viktigast och vilka böcker som eventuellt är mer för referenser och bredvidläsning. Kurslitteraturen finns inte bara till försäljning, många av böckerna finns att låna på biblioteket.

Om du vill låna

Universitetsbiblioteket (UB) har en enorm katalog. Där finns inte bara tryckta böcker utan också en omfattande samling tidskrifter och artiklar, samt en stor katalog med e-böcker. UB finns på flera olika ställen inom universitet, så missa inte möjligheten att plugga på biblioteket eller att låna hem kurslitteraturen.

Du kan också undersöka om det finns någon möjlighet att låna litteratur av studenter som läst kursen tidigare.

Om du vill köpa

Vanligt är också att studenter som tidigare läst kursen säljer sin litteratur till billigare pris. Institutionen har ofta en anslagstavla eller webbsida där man kan hitta begagnade böcker.

Det finns några butiker i Göteborg som har specialiserat sig på att sälja studentlitteratur. Där kan du få hjälp att hitta böcker från rätt upplaga och också beställa hem litteratur som saknas. Ett annat tips är att beställa från butikerna på nätet.

Externa länkar:

Studentportal
Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2018-06-27
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/ny-student/kurslitteratur/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwww.google.se%2F
Utskriftsdatum: 2019-01-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?