Till startsida
Saknar du information från universitetet? Kolla din skräppost
Måndag 15 januari 10:08

Checklista för nya studenter

 

1. Svara på ditt antagningsbesked

Ditt antagningsbesked ser du på antagning.se. Glöm inte att tacka ja senast den 19 december, annars förlorar du din plats.

 

2. Aktivera ditt studentkontoStudentkontot är din nyckel till våra elektroniska tjänster. Genom studentkontot får du bland annat tillgång till din e-post, systemet Ladok där du kan se dina studieresultat och registreringar på kurser, nedladdningstjänsten för programvaror, universitetsbibliotekets e-resurser och lärplattformen GUL.

Aktivera studentkonto

 

3. Registrera dig

Det är när du registrerar dig som du slutgiltigt tackar ja till din plats och blir student. Registreringen är obligatorisk för att du ska kunna börja på din kurs eller ditt program.

Registreringen sker antingen via webbregistrering som du själv utför, eller vid institutionen som anordnar kursen eller programmet i samband med kursstart. Datum, tid och plats för registrering kan skilja sig mellan olika kurser och program.

Registrera dig

 


4. Skaffa GU-kort

GU-kortet använder du bland annat som passerkort, lånekort samt utskrifts- och kopieringskort.

Du börjar med att beställa ditt kort via länken GU-kort nedan. Sedan fotograferar du dig vid något av universitetets Servicecenter, där du också hämtar ut ditt kort.

Beställ GU-kort

 

5. Logga in på din e-post

Som student vid Göteborgs universitet har du ett personligt e-postkonto och en kalender knuten till ditt studentkonto.

Om du inte vill använda din studentmejl rekommenderar vi att du vidarebefordrar den till en e-post som du använder för att inte missa viktig information från universitetet.

Information om e-post

 

6. Logga in i lärplattformen GUL

GUL är Göteborgs universitets webbaserade lärplattform där studenter, lärare och administratörer kan arbeta och kommunicera tillsammans. Du måste vara registrerad på en kurs för att få full tillgång till GUL.

Information om GUL

 

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2017-12-06
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/ny-student/?skipSSOCheck=true&referer=http%253A%252F%252Futbildning.gu.se%252F
Utskriftsdatum: 2018-01-22

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?