Göteborgs Studentradio K103 är värd för World College Radio Day 2017

Nyhet: 2017-10-04

Kvinna står framför mikrofonNu på fredag den 6 oktober arrangeras World College Radio Day för sjunde gången. Studentradiostationen K103 i Göteborg är värdstation för det världsomspännande evenemanget. I år är temat "The end of the world as we know it".

– Hittills har studentradiostationer från 28 länder anslutit sig till dagens firande. Dessutom har vi engagerat flera internationellt välkända svenska ambassadörer för sändningen: Alice Bah Kunke, kultur- och demokratiminister, Hans Blix, diplomat och Jens Lekman, musiker, berättar Eva Gustavfsson, stationschef för K103 Göteborgs Studentradio.

World College Radio Day (WCRD) är en maratonsändning i 24 timmar där studentradiostationer från hela världen deltar och sänder en timme var.

– K103 är årets värdar, vilket innebär att vi öppnar och stänger sändningen alltså klockan 00.00-01.00 på morgonen fredag den 6 oktober och 23.00-00.00 på kvällen samma dygn, berättar Eva Gustavfsson.

Hon berättar att den första maratonsändningen hölls år 2011. Då arrangerades det som College Radio Day i USA, där universitetsradio är en stor och viktig del av mediautbudet och inte minst campuslivet.

Året därpå, 2012, grundades World College Radio Day tack vare det stora internationella intresset för evenemanget. Genom åren har dagen haft ett antal ambassadörer, däribland Barack Obama under hans presidentperiod. Även artister som Chris Martin från bandet Coldplay har varit ambassadör för sändningen.

Nu är det Studentradion i Göteborg, K103, som är värd för WCDR.

– Temat för i år är ”The end of the world as we know it” och K103 har ett antal ambassadörer för sändningen där vår officiella är diplomaten Hans Blix. Inte minst ur ett globalt avspänningsperspektiv är Hans Blix dagsaktuell, berättar Karin Björklund som producerar sändningen och fortsätter:

– Vår specielle artistambassadör är Jens Lekman, en artist som har många fans både internationellt och här hemma.

Stationen, som sänder på frekvensen 103,1 på FM-bandet och med stationsanropet K103, har drygt 100 medlemmar fördelade på 30 redaktioner som tillsammans sänder 50 timmar radio i veckan.

Lyssna på World Collage Radio Day

Vill du komma i kontakt med någon som arrangerar World Collage Radio Day?

• Karin Björklund, producent WCRD, 0730-524440
  • Eva Gustavfsson, Stationschef, 0703-730079

Texten utgår från ett pressmeddelande från K103.

FOTO: K103

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2017-10-04