Till startsida

Covid 19: Inga särskilda anpassningar planerade på universitetet i höst

Nyhet: 2022-08-23

Ovaccinerade ska undvika trängsel och stora folksamlingar. Alla ska stanna hemma om de är sjuka. Det är det som gäller nu avseende covid-19.

Folkhälsomyndigheten har förtydligat att anordnare av utbildning för vuxna, som Göteborgs universitet, inte längre har någon skyldighet att anpassa verksamheten för dem som är ovaccinerade. Precis som tidigare under pandemin har alla fortsatt eget ansvar att minska smittspridningen i samhället.

Stanna hemma om du är sjuk

Folkhälsomyndighetens rekommendation riktar sig till var och en av oss och innebär att alla som är sjuka med symtom som kan vara covid-19 ska stanna hemma.

Du som är ovaccinerad

Folhälsomyndigheten rekommenderar vuxna som inte har vaccinerat sig mot covid-19 att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Du som är ovaccinerad bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.Universitetet har ingen skyldighet att anpassa sin verksamhet för ovaccinerade. Ansvaret ligger på den ovaccinerade individen.

Vaccination

Att vaccinera sig är det bästa sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19. Du som är anställd kan vaccinera dig och ta de påfyllnadsdoser som rekommenderas för din åldersgrupp på arbetstid.

Läs mer

AV:
070-775 8851

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2022-08-23
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/nyheter/nyheter-detalj//covid-19--inga-sarskilda-anpassningar-planerade-pa-universitetet-i-host.cid1753237?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-03-21

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?