Det nya coronaviruset: Universitetsgemensam information
Fredag 27 mars 15:22

Delta i mentorprogrammet för nyanlända 2020

Nyhet: 2020-02-10

Nu drar mentorprogrammet Universitetsvän igång igen, där nyanlända matchas ihop med studenter och doktorander på Göteborgs universitet. Intresset för att bli mentor brukar vara stort, och först till kvarn gäller.

Mentorprogrammet Universitetsvän syftar till att introducera nyanlända till högre studier, genom att matchas ihop med studenter och doktorander från Göteborgs universitet. Mentorprogrammet bygger på ömsesidigt lärande och utbyte, allt på ett roligt och nyttigt sätt.

Som mentor får du en introduktionsutbildning med fokus på ledarskap, kommunikation och interkulturell kompetens. Mentorer och adepter (nyanlända) möts på fem tematiska workshops. Det övergripande syftet med träffarna är att underlätta för adepterna att komma närmare universitetsstudier. När de planerade träffarna är klara kan mentorerna och adepterna själva komma överens om de vill fortsätta träffas på egen hand.

Programmet är ett samarbete mellan Göteborgs universitet och Göteborgs stads Integrationscentrum. Att delta i programmet är frivilligt och som mentor får du ingen ekonomisk ersättning.

När: Vårens träffar är planerade följande tisdagar: 10 mars, 24 mars, 7 april, 21 april och 5 maj. Tid: kl. 17-19, mingel och fika från 16:30.
Var: Pedagogen, rum meddelas senare.

Intresseanmälan

Om du är intresserad och kan vara med alla dessa datum är du välkommen att söka. Observera att det är viktigt att du som mentor pratar flytande svenska!

Sista anmälningsdag är 27 februari. Därefter tillsätts platserna löpande. Du får svar senast den 6 mars.

Till anmälan för Universitetsvän 2020

Platserna tillsätts enligt följande:

• Först till kvarn
  • Möjlighet att närvara vid samtliga 5 workshop-tillfällen
  • Möjlighet för matchning mellan adept och mentor

Vid frågor kan du kontakta universitetsvan@gu.se.

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2020-02-10

Utskriftsdatum: 2020-03-29