Till startsida

En ansvarsfull valborg

Nyhet: 2020-04-28

HålL några meters avstånd mellan grupper.

Alla har ett gemensamt ansvar att minska smittspridningen av covid-19. Fundera ett extra varv kring dina valborgsplaner, stanna i ditt närområde, undvik att samlas i större grupper och håll avstånd.

Årets valborgsmässoafton kommer inte bli som vi är vana vid. För många är valborg en högtid förknippad med studentfiranden och folksamlingar runt brasor. I år är firandet i Trädgårdsföreningen, Chalmerscortègen och stadens olika majbrasor inställda för att minska smittspridningen av covid-19.

Undvik större grupper och stanna i ditt närområde

Smittskyddsläkare i Västra Götaland uppmanar alla att fundera ett extra varv kring sina valborgsplaner, undvika fester och folksamlingar. För den som ändå tänker ge sig ut på valborg ger regionen följande rekommendationer:

  • Var utomhus
  • Undvik trängsel – håll avstånd
  • Gå eller cykla hellre än att åka kollektivt, särskilt om det är många ombord
  • Dela inte flaskor, cigaretter, chipspåse och annat som kan sprida smitta
  • Om du är det minsta förkyld, stanna hemma.

Göteborg är fullt med parker och grönområden, du behöver inte åka in till stan för parkhäng. Göteborgs Stad uppmanar invånare som inte bor i centrum att besöka sina närområden istället för att åka in till de centrala parkerna.

Mer information och rekommendationer

 

ILLUSTRATION: GÖTEBORGS STAD

 

AV:

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2020-04-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/nyheter/nyheter-detalj//en-ansvarsfull-valborg.cid1684520?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2F%3FskipSSOCheck%3Dtrue%26referer%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.gu.se%252F
Utskriftsdatum: 2021-04-21

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?