Såhär påverkas du som student av att Göteborgs universitet inför nya digitala verktyg

Nyhet: 2018-09-21

Just nu pågår utveckling och byte av flera digitala verktyg vid Göteborgs universitet. Studiedokumentationssystemet Ladok lanseras snart i den uppgraderade versionen Ladok3, lärplattformen GUL håller på att bytas ut till den nya lärplattformen Canvas, GU-kortet kommer utvecklas och universitetet kommer lansera en helt ny webb.

Under höstterminen lanserar vi Ladok3

Ladok är ett nationellt studieadministrativt system, som används vid 37 lärosäten samt av CSN. Ladok3 är en ny, webbaserad version som kommer till Göteborgs universitet i höst.

Den 23 september - 4 november är webbansökan till examen stängd som en del i förberedelsearbetet.

Ladoktjänster är stängda 24/10 - 4/11

Under perioden 24/10-4/11 är Ladoktjänster stängda för att förbereda införandet av den nya versionen. Under stängningen kan du inte använda Ladok, det innebär bland annat att du inte kommer kunna ansöka om examen, registrera dig, anmäla dig till tentor eller ta ut intyg.

Tänk på att göra det du behöver göra i Ladok i god tid före stängningen! Om du har frågor kring specifika kursregistreringar eller tentamensanmälningar ska du prata med ansvarig vid din institution.

Ladok3 öppnar den 5/11

Mer information om införandet av Ladok3

Hur införandet av Ladok3 påverkar dig som student

Göteborgs universitet byter lärplattform

Nu pågår arbetet med att införa Canvas, vår nya universitetsgemensamma lärplattform. Syftet med projektet är bidra till en ökad användning av digitala verktyg, uppmuntra pedagogisk utveckling samt ge ökat stöd för studentaktiva arbetssätt.

Projektet befinner sig i pilotfas vilket innebär att endast en begränsad mängd studenter och lärare är berörda. För de flesta av er studenter kommer det vara aktuellt att börja använda Canvas först under 2019. Respektive kursansvarig kommer att informera dig när det blir aktuellt.

Införande av Canvas (PIL-enhetens webbplats)

GU-kort 2

Just nu pågår ett projekt för att utveckla GU-kortet och göra det enklare att skaffa och uppdatera sitt kort. Projektet pågår fram till och med våren 2019.

Du kan hjälpa till i utvecklingsarbetet genom att svara på en kort enkät om kortet:

Till GU-kortsenkäten

Information om nuvarande GU kort

Göteborgs universitet skapar en helt ny webb

För att skapa en lättanvänd och modern webbplats som fokuserar på användarnas behov har universitetet gjort en stor satsning på ett webbprojekt.

Även Studentportalen kommer förändras och flyttas till den nya webbmiljön, exakt när en ny Studentportal lanseras är inte bestämt.

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2018-09-24

Utskriftsdatum: 2018-10-17