Under morgonen den 21 november går det inte att söka efter kursplaner och litteraturlistor pga en uppdatering.
Onsdag 20 november 21:48

Studentrabatt på Västtrafiks periodkort

Nyhet: 2016-03-04

Sedan januari 2016 har Västtrafik studentrabatt, vilket SAKS är väldigt glada för eftersom detta är något som Göteborgs studentkårer har arbetat för under många år. Då vi får en hel del frågor om rabatten ska vi försöka komma med några klargöranden:

Rabatten är densamma som ungdomar får, och den gäller alla studenter (och doktorander!) som läser minst 10 veckor på minst halvtid. Rabatten ges på periodkort för 30 och 90 dagar. När du är ute och åker behöver du förutom ditt Västtrafik-kort också ha ett Mecenatkort med Västtrafik-logga (alternativt en logga från SL eller Skånetrafiken). På sikt hoppas GU-kort på att kunna integrera en Västtrafik-logga men där är vi tyvärr inte än.

Har du inte redan upptäckt Mecenats app är det alltså dags nu! Mer information om appen finns på Mecenats hemsida. Om du har ett Mecenatkort utan Västtrafik-logga och tycker att du borde ha rätt till det så beror det antagligen på att Mecenat inte har fått information om din studietakt. Hör av dig till oss på SAKS så hjälper vi dig!

Har du inte fått någon inloggning till Mecenat? Hör av dig till oss på SAKS då också så felsöker vi.

Du kan läsa mer om rabatten på Västtrafiks hemsida, på både svenska och engelska. Också Mecenat skriver om rabatten på sin hemsida och Göteborgs universitet skrev en nyhet på sin hemsida när rabatten var ny. Tycker du fortfarande att något är oklart får du gärna höra av dig så att vi gemensamt kan förbättra informationen!

Artikeln publicerades först på: saks.gu.se

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2016-03-03

Utskriftsdatum: 2019-11-21