Till startsida

Så hittar du ditt schema

Senast två veckor före kursstart ska du som student ha tillgång till schema för kursen. Schemat kan du själv söka fram i universitetets bokningssystem TimeEdit.

Många kurser länkar också till schemat i TimeEdit direkt från lärplattformen Canvas eller institutionens sidor som nås via Mina studier i Studentportalen.

OBS! Scheman i TimeEdit kan vara preliminära och kan förändras upp till två veckor innan kursstart.

Ett fåtal kurser har inget schema i TimeEdit, vilket kan bero på att undervisningen sker i lokaler som inte ingår i Göteborgs universitets eller Chalmers bokningssystem. I dessa fall ska ansvariga för kursen informera dig om var du hittar kursschemat. Hör av dig till din utbildning om du inte kan hitta ditt schema.

 • Göteborgs universitet eller Chalmers lokaler?

  Göteborgs universitets undervisning sker i en mängd olika lokaler runt om i Göteborg, men även på Tjärnö, i Mariestad och Steneby. Oavsett om du studerar på Konstnärliga fakulteten, Handelshögskolan eller Sahlgrenska akademin så är du framförallt i vad vi kallar för Göteborgs universitets lokaler.

  Undervisning i Chalmers lokaler

  Göteborgs universitet har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och viss undervisning i Chalmers lokaler. Om du studerar vid någon av följande institutioner är chansen stor att du kommer ha undervisning helt eller delvis i Chalmers lokaler:

  Hur vet jag om jag ska vara i Göteborgs universitets eller Chalmers lokaler?

  För att kunna söka fram ditt schema i systemet TimeEdit måste du välja om du ska söka efter ett schema i Göteborgs universitets lokaler eller i Chalmers lokaler.

  Om du läser vid någon av ovanstående institutioner och söker efter din kurs i Göteborgs universitets TimeEdit, hittar kursen men inga bokade tillfällen så är chansen stor att du ska läsa i Chalmers lokaler. Då kan du söka fram kursen i Chalmers TimeEdit.

  Sök schema i Göteborgs universitets TimeEdit

  Sök schema i Chalmers TimeEdit

 • Skapa schema

  I TimeEdit klickar du dig fram till ”Schema” där du lägger till de kurser du vill ha med i ditt schema. Tryck sedan på ”Visa schema".

 • Tidsinställningar

  Grundinställningen i schemat är från nu (datumet du öppnar kursschemat) till slutet av aktuell termin. Det går att ändra tidsinställningarna, antingen till fasta datum eller med rullande start och slut.

  Om datum saknas, till exempel om du nått schemat via en direktlänk, kan du behöva ändra tid i menyn. Om menyn inte visas på schemasidan väljer du "Visa meny".

 • Spara schema

  Du kan spara schemat du gjort, antingen som ett bokmärke eller genom att kopiera länken. Alla inställningar du gjort sparas i länken. Du kan förstås även skriva ut det – men då missar du eventuella ändringar som görs.

 • Prenumerera på schemat i en kalenderapp

  När du skapat ett schema genom att välja kurser och tidsintervall kan du prenumerera på det i en kalenderapp på din dator, mobil eller surfplatta.

  Välj "Prenumerera" under huvudmenyn. Kopiera länken och klistra in den i din kalenderapps prenumerationsfunktion. 

 • Anpassa schemavisningen

  Det finns många olika inställningar under "Anpassa". Till exempel går det att färglägga efter undervisningstyp eller delkurs, filtrera så att bara ett visst innehåll syns och dölja helgdagar.

 • Avbokningar och ändringar

  En avbokning syns i schemat som en grå, överstruken schemapost i 72 timmar efter den gjorts, därefter försvinner avbokningen.

  Ändringar i schemat markeras med en röd prick intill schemaposten under tre dagar efter att ändringen gjorts.

 • Programscheman

  Går du ett utbildningsprogram kan du söka ut schemat för terminens alla kurser och se hela schemat på en gång.

Frågor om schema för en specifik kurs

Om du har frågor om ett schema rörande en specifik kurs ska du vända dig till kursansvarig, studieadministratör eller liknande på din institution. 

Hitta kontaktuppgifter till din institution: Mina studier

Sidansvarig: Studentportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2021-08-10
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/e-tjanster/schema/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-10-03

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?