Länkstig

GU-kort

GU-kortet är universitetets multifunktionskort. Det fungerar som passerkort, bibliotekskort och för att använda universitetets skrivare. Om du har ett aktivt studentkonto kan du beställa ditt kort i GU-kortportalen. När kortet är klart hämtar du upp det i Servicecenter.

Beställa GU-kort

Du beställer ditt GU-kort i GU-kortportalen. Du behöver ett aktivt studentkonto för att kunna göra beställningen. Leveranstiden är 2-5 arbetsdagar. När kortet finns att hämta får du ett meddelande till din studentmejl. Du kan också se leveransstatus i GU-kortportalen.

Navigate to video: GU-kort - din nyckel till universitet
Video (1:40)
GU-kort - din nyckel till universitet

Hämta GU-kort

När du har fått ett meddelande till din studentmejl är du välkommen att hämta GU-kortet på det Servicecenter du valde i beställningen. Du måste visa upp giltig legitimation när du hämtar ut ditt kort. Av säkerhetsskäl är det bara du som kan hämta ut ditt GU-kort. Du kan hämta kortet närsomhelst under din studietid.

Servicecenters adresser och öppettider

Behörigheter och funktioner

GU-kortet visar att du är student vid Göteborgs universitet och har tillgång till universitetets lokaler, funktioner och tjänster. Ditt GU-kort är personligt och får inte lånas ut. Observera att GU-kortet inte ger studentrabatter eller fungerar som legitimation vid tentamen. Vid tentamen behöver du visa upp en riktig ID-handling, till exempel körkort eller pass. 

Passerkort

GU-kortet fungerar som ditt passerkort och ger dig tillträde till de lokaler du ska ha tillgång till på den institution och fakultet där du studerar. Passerfunktionen fungerar när du har en aktiv kursregistrering i Ladok.

Använd ditt GU-kort i kortläsaren för att komma in. I vissa fall behöver du även slå den PIN-kod du valde när du beställde kortet. Vissa fakulteter har lokaler som kräver utökad behörighet, till exempel labbsalar. Kontakta din institution för mer information.

Passerkort till Chalmers lokaler

Om du läser en utbildning där du vistas i Chalmers lokaler får du inte automatiskt tillträde genom ditt GU-kort. Läs din utbildnings information längre ner på sidan för information om hur du ska gå tillväga.

Bibliotekskort

Som student på Göteborgs universitet använder du ditt GU-kort som bibliotekskort för att låna böcker på biblioteket.

Om GU-kort och bibliotekskort

Utskrift och kopiering

I universitets utskriftstjänst (GUprint) använder du ditt GU-kort för att logga in på skrivarna för att skriva ut, kopiera och skanna.

Läs mer om GUprint

Spärra kort och ändra PIN-kod

Om du förlorar ditt GU-kort ska du genast spärra det i GU-kortportalen så att ingen obehörig kan använda det. Beställ därefter ett nytt kort i GU-kortportalen. I GU-kortportalen kan du också ändra PIN-kod på kortet. Kontakta Servicecenter om du vill ha hjälp med att spärra ditt kort, beställa ett nytt kort eller ändra din PIN-kod.

Gå till GU-kortportalen

Vanliga frågor

Felsökning

Kontakta oss

Har du frågor om GU-kort och hittar inte svaret här? Kontakta oss via formuläret så återkommer vi så snart vi kan

Kontakta oss