Bild
Studentambassadör talar med presumtiv student på Kunskap och Framtidsmässan i Göteborg 2022
Foto: Natalie Greppi

Studentambassadör

Göteborgs universitet anlitar ett antal studentambassadörer varje år. Det är ett roligt och ansvarsfullt arbete där ambassadören representerar universitetet i en rad uppdrag.

Så blir du studentambassadör

Rekrytering av studentambassadörer sker en gång om året, vid starten av höstterminen. När ansökan är öppen uppdaterar vi med mer information här.

Att jobba som studentambassadör

En studentambassadör fungerar som ansiktet utåt för Göteborgs universitet och representerar sin utbildning och universitetet. Att delta i mässor och event, låta en presumtiv student hänga med dig en dag eller att delta i olika samverkansprojekt är vanliga uppdrag för studentambassadörer.

Mässor och studentevents

På studentmässor och andra studentevenemang, både i Göteborg och i övriga Sverige, är du universitetets ansikte utåt. Du deltar också i klassbesök och universitetets öppet hus som vi kallar Besöksdagen.

”Skugga en student”

Vi får ofta förfrågningar av presumtiva studenter som är intresserade av att följa med en nuvarande student under en dag i skolan. Uppdraget innebär då bland annat att låta den presumtiva studenten gå med på några föreläsningar, visa runt på campus och berätta om hur det är att läsa just ditt program/din kurs.

Samverkansprojekt

Studentambassadörer behövs också till diverse samverkansprojekt i syfte att inspirera och motivera till vidare studier. Projekten drivs framförallt i socioekonomiskt utsatta områden runtom i Göteborg och kan exempelvis gå ut på läxhjälp eller att delta i workshops.

Andra uppdrag

Titt som tätt behöver vi även studenter för fotograferingar, filmproduktioner eller intervjuer för marknadsföringsmaterial och dylikt.

Har du frågor kring ambassadörsverksamheten mejlar du till: 

För dig som redan är studentambassadör

I den här sektionen har vi samlat information om vad du som är studentambassadör behöver tänka på när du är ute på uppdrag.

Handbok för studentambassadörer

I vår handbok fokuserar vi på områden som vad du behöver veta om Göteborgs universitet, vilka budskap vi vill ska genomsyra all kommunikation med presumtiva studenter och anmälan och antagning till universitetet. I handboken tar vi också upp mer om studentambassadörernas olika uppdrag.

 

Arvoden

Alla insatser du gör sker på uppdrag och i samråd med din kontaktperson på kommunikationsenheten (eller annan enhet) och för detta får du ersättning. Du får ditt arvode efter det att du har lämnat in en ifylld arvodesblankett.

 

Konto för utbetalning av lön

Ni som inte har fått någon lön utbetalad av Göteborgs universitet tidigare, och har konto hos annan bank än Swedbank, behöver anmäla kontonummer till Swedbanks kontoregister. Anmälan av konto går att göra online med BankID.

Anmälan av konto till Swedbanks kontoregister