Länkstig

Ny student

Välkommen till Göteborgs universitet! Vad kul att du har valt att studera hos oss. När du börjar på universitetet finns det mycket att komma ihåg. Här är några viktiga saker som du behöver göra för att komma igång med studierna.

Det här behöver du göra som ny student

Det här är generell information som gäller för alla nya studenter. Det kan finnas ytterligare information som gäller för din institution eller din fakultet.

Ta del av informationen från din utbildning

Vår utbildning organiseras i åtta fakulteter med olika verksamhetsområden, som är indelade i institutioner som ansvarar för utbildningen inom ett eller flera ämnen. Den institution som är ansvarig för din kurs eller ditt program kallar vi ofta för din heminstitution på Studentportalen.

Scrolla ner på den här sidan för att läsa information från institutionen och/eller fakulteten som är ansvarig för din utbildning. Deras information är specifik för dig och dina klasskamrater. När du är inloggad med ditt studentkonto visas automatiskt kompletterande information från den fakultet och institution som din utbildning hör till. Du kommer att märka att de flesta sidorna på Studentportalen fungerar så här!

Service och stöd

Stöd finns tillgängligt för dig från dagen du blir antagen till examen. Bland annat: