Bild
Länkstig

Hitta på universitetet

Göteborgs universitetet är beläget på flera platser i (och utanför) Göteborg. Du har därför tillgång till studieplatser över hela staden! Var du tillbringar mest av din tid beror på var din utbildning ges. Här får du en överblick över våra universitetsområden och studieplatser.

Ett universitet – flera campus och byggnader

Göteborgs universitet har inget samlat campus. Fakulteterna och institutionerna (som organiserar och driver universitets utbildningar) ansvarar för sina egna lokaler för undervisning och studier. Därför finns våra campus och byggnader utspridda på olika platser i och utanför Göteborg. Vi har ett nära samarbete med Chalmers och viss undervisning sker även i deras lokaler.

Hitta till din undervisning

Var din undervisning sker beror på vilken institution som är ansvarig för den kurs du läser just nu. På ditt schema står det vanligtvis i vilken lokal och adress som dina föreläsningar och annan undervisning sker.

Så hittar du ditt schema

Platser för studier

Om du vill sitta i skolan och studera kan du göra det i de flesta av våra byggnader, oavsett var du har din undervisning. Över hela universitetet (och på universitetsbiblioteket!) finns gott om ytor med studieplatser, både för studier på egen hand eller i grupp.

Nästan alla studieplatserna i våra studieytor är tillgängliga för alla studenter. Det finns även bokningsbara studieplatser (som grupprum, datorsalar och laborationsrum) som är utbildningsspecifika och bara kan bokas av studenter vid en viss fakultet eller institution. 

Hitta en studieplats:

Campus och byggnader A-Ö

Klicka på det campus eller byggnad som du är intresserad av, för en överblick över adress, studieplatser, restauranger och caféer. Mer detaljerad information (som öppettider, kartor, vilrum och vad som gäller för dig som läser utbildning vid ett visst campus) finns under informationen från fakultet och institution längre ner på sidan.

App: Hitta på campus

I appen Hitta på campus finns information om universitetets olika områden. Den täcker inte allt, men du kan hitta vissa studieplatser, studentkök och skrivare. Appen är utvecklad av Chalmers och kommer att utvärderas under 2023.

Appen i Appstore / Appen i Google Play

Kvarglömt

Hur kvarglömda föremål hanteras varierar mellan campus och byggnader. Du kan läsa vad som gäller under informationen från fakultet och institutioner längre ner på sidan, eller skicka en fråga via vårt kontaktformulär Support för studenter vid Göteborgs universitet.

Vanliga frågor