Bild
Länkstig

Hitta på universitetet

Göteborgs universitetet är beläget på flera platser i (och utanför) Göteborg. Du har därför tillgång till studieplatser över hela staden! Var du tillbringar mest av din tid beror på var din utbildning ges. Här får du en överblick över våra universitetsområden och studieplatser.

Ett universitet – flera campus och byggnader

Göteborgs universitet har inget samlat campus. Fakulteterna och institutionerna (som organiserar och driver universitets utbildningar) ansvarar för sina egna lokaler för undervisning och studier. Därför finns våra campus och byggnader utspridda på olika platser i och utanför Göteborg. Vi har ett nära samarbete med Chalmers och viss undervisning sker även i deras lokaler.

Var din undervisning sker beror på vilken institution som är ansvarig för den kurs du läser just nu. På ditt schema står det vanligtvis var dina föreläsningar och annan undervisning sker.

Du kan plugga där det passar dig

Om du vill sitta i skolan och studera kan du göra det i nästan alla våra byggnader. Det finns gott om platser för studier på egen hand eller i grupp över hela universitetet (och på universitetsbiblioteket!). Nästan alla studieplatser är tillgängliga för alla studenter, oavsett var du har din undervisning, med undantag för vissa utbildningsspecifika platser och vissa grupprum. 

Våra studieplatser är utformade för att du ska ha en bra studiemiljö, bland annat med bra belysning och ergonomi. Ibland är det viktigt att sitta vid ett skrivbord, och ibland är det skönt att luta sig tillbaka i en soffa. Därför finns det olika sorters studieplatser.

Campus och byggnader A-Ö

Klicka på det campus, den byggnad eller den adress som du är intresserad av för att få en överblick över studieplatser, restauranger, caféer och annat som är bra att veta. Mer detaljerad information finns under informationen från fakultet och institution längre ner på sidan.

App: Hitta på campus

I appen Hitta på campus finns information om universitetets olika områden. Den täcker inte allt, men du kan hitta vissa studieplatser, studentkök och skrivare. Appen är utvecklad av Chalmers och kommer att utvärderas under 2023.

Appen i Appstore / Appen i Google Play

Vanliga frågor