Länkstig

Söka kurser under studietiden

Även när du är student hos oss kan du ibland behöva söka kurser. Om du läser ett program kan det handla om att söka kurser till nästa termin, valbara kurser eller ämneskurser. Läser du en fristående kurs kanske du vill söka fler kurser för att bygga din egen examen.

Söka kurser inom program

Om du är antagen till ett program läser du förutbestämda kurser i en viss ordning. Inom många program ingår en eller flera terminer där du själv ska välja eller anmäler dig till en eller flera kurser, exempelvis terminer med valbara kurser, val av ämne, profilämne eller inriktning.

Hur ansökan går till

Om och hur du behöver söka kurser inom ditt program kan du läsa under din utbildnings information på den här sidan. Om du vill se programmets utbildningsplan, som beskriver i vilken ordning du läser de kurser som ingår i programmet, kan du vanligen göra det på ditt programs sida på Studentportalen.

Fristående kurser

Om du läser en fristående kurs kan du ha möjlighet att bygga en egen examen genom att söka fler kurser. Istället för att följa ett utbildningsprogram med förutbestämda kurser, kombinerar du själv kurser som kan ge dig examen inom ett huvudområde. Det är bara vissa examina som går att få utan att följa ett program. Din studievägledare vägleder dig om vägen till examen genom kurser.

Antagning till senare del av program

Om du har läst fristående kurser som motsvarar de kurser som ingår i den första delen av ett utbildningsprogram kan det finnas möjlighet att söka till en senare termin inom programmet. Antagning sker endast i mån av plats. Kontakta en studievägledare inom det ämne du är intresserad av för att höra med om möjligheterna.