Till startsida

Pedagogiskt stöd

Pedagogiskt stöd och det nya coronaviruset

Om hur det nya coronaviruset och covid-19 påverkar verksamheten för pedagogiskt stöd

Illustration i serieteckningsstil. Studenter fikar och samtalar.

Illustratör: Tove Bengtsson

Alla studenter vid Göteborgs universitet ska ha förutsättningar att klara sina studier. Därför finns det flera former av stöd för att stötta och hjälpa dig om studierna eller studiesituationen känns svår. Studenter med funktionsnedsättning kan få pedagogiskt stöd. 

Vad är pedagogiskt stöd?

Pedagogiskt stöd riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Stödet utformas utifrån ditt behov och kan bestå av flera former av anpassningar.

Exempel på stöd är anteckningsstöd, anpassad kurslitteratur, anpassad examination, mentorsstöd eller särskilda stödprogramvaror som kan underlätta läsande och skrivande.

Hur ansöker jag om pedagogiskt stöd?

För att få tillgång till pedagogiskt stöd behöver du först göra en digital ansökan i systemet Nais. När vi har tagit emot din ansökan kommer en samordnare att kontakta dig och boka ett personligt möte.

Ansöka om pedagogiskt stöd

När vi träffar dig kommer vi be dig att berätta mer om hur din funktionsnedsättning påverkar dina studier och din studiesituation. Det kan hända att du inte har en tydlig bild av vad du behöver hjälp med och då försöker vi hitta lösningar som utformas efter dina behov.

Vem kan få pedagogiskt stöd?

För att få tillgång till pedagogiskt stöd behöver du ha dokumentation som styrker din funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningen behöver vara av varaktig art, alltså att den inte är tillfällig. Även studenter med psykisk ohälsa kan få tillgång till pedagogiskt stöd. Det som krävs är ett läkarintyg eller intyg från psykolog. När det gäller dyslexi är det även logopeder eller specialpedagoger som utfärdar intyg.

På Göteborgs universitet genomförs inga utredningar av diagnoser eller sjukdomar som kan ligga till grund för behov av pedagogiskt stöd.

Studera på universitetet med funktionsnedsättning på gu.se

Läs- och skrivstöd

Om du har svårt att läsa skriven text kan du beställa anpassad kurslitteratur via universitetsbiblioteket. Detta gäller för dig som exempelvis har läs- och skrivsvårigheter, dyslexi, synnedsättning, koncentrationssvårigheter eller annan funktionsnedsättning. För att få tillgång till anpassad kurslitteratur kontaktar du universitetsbiblioteket. Du behöver inte ha en dokumenterad funktionsnedsättning, men du ska själv intyga att läsförmågan är nedsatt.

Service för dig med läsnedsättning på universitetsbibliotekets webbsida

Stängt under sommaren

Verksamheten för pedagogiskt stöd är stängd vecka 28 till vecka 32. Du kan fortfarande ansöka om pedagogiskt stöd i Nais under den här perioden. Ansökningar behandlas och mejl besvaras när verksamheten åter öppnar måndagen den 10 augusti.

Ansök om pedagogiskt stöd

Bli mentor!

Kontaktuppgifter

Har du frågor eller vill prata om pedagogiskt stöd, är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Verksamheten för pedagogiskt stöd är stängd vecka 28 till vecka 32.

Anna Jälknäs
Samordnare för studenter med funktionsnedsättning
031-786 3109

Emma Arvidsson
Samordnare för studenter med funktionsnedsättning
031-786 5133

Emma Kjellén
Samordnare för studenter med funktionsnedsättning
031-786 2095

Sofia Vilelind
Samordnare för studenter med funktionsnedsättning
031-786 6604

pedagogisktstod@gu.se

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4, vån 3

Postadress:
Göteborgs universitet
Utbildningsenheten
Box 100, 403 30 Göteborg

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2020-06-10
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/handledning-och-stod/funktionsnedsattning/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-08-07

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?