Bild
Länkstig

Trafikpåverkan på Guldhedsgatan hela hösten

Publicerad

Just nu kan långa bilköer uppstå på Guldhedsgatan, som vissa tider gör det svårare att ta sig upp på Medicinareberget. Det beror på en omläggning av fjärrvärme som Göteborgs stad genomför, och som beräknas bli klar den 28 november.

Endast ett av två körfält hålls öppna på Guldhedsgatan mellan Fricksgatan och Medicinaregatan i riktning mot Sahlgrenska. Detta innebär att bil- och busstrafiken får samsas i samma körfält på sträckan och det råder begränsad framkomlighet.

Dessutom försvinner möjligheten att korsa korsningen Medicinaregatan-Guldhedsgatan. Trafiken hänvisas till närmaste möjliga korsning. Högersvängen från Medicinaregatan till Guldhedsgatan i riktning mot Sahlgrenska hålls dock öppen.

Hållplats dras in

Även kollektivtrafiken påverkas. Busslinjerna 258 och 753 påverkas alltså av begränsningen på Guldhedsgatan i riktning mot Sahlgrenska men också av att hållplats Medicinaregatan dras in. Resenärer hänvisas till de närliggande hållplatserna Wavrinskys Plats och Sahlgrenskas Huvudentré/Sahlgrenska Södra.


Publicerad av:
Sahlgrenska akademin