Till startsida

Examen på grund- och avancerad nivå

Du kan ansöka om examen på grund- och avancerad nivå via webben eller pappersblankett. 

Kontrollera att alla kurser som ska ingå i din examen är inrapporterade i Ladok. Om kurser som ska ingå i din examen saknas ska du kontakta din institution.

På den här sidan kan du få information om:

Handlingar som vid behov ska bifogas ansökan

  • Registerutdrag/intyg på kurser lästa vid andra lärosäten (gäller endast vid pappersblankett).
  • Intyg på äldre studier som inte finns registrerade i Ladok.
  • Kopia på kandidatexamen eller motsvarande för att styrka behörighet till examen på avancerad nivå (gäller endast om examen inte finns registrerad i Ladok).
  • Beslut från Göteborgs universitet om tillgodoräknande av utländska studier samt kopior på underlaget (gäller endast om examen inte finns registrerad i Ladok).
  • Personbevis som styrker byte av namn och/eller personnummer, i de fall bytet inte är registrerat i Ladok.

Ansökan på webb

Du som har ett aktivt studentkonto kan ansöka om din examen på webben. Ditt studentkonto är giltigt i två terminer efter senaste aktivitet i Ladok; var du färdig med dina studier tidigare får du ansöka på vår pappersblankett.

Tänk på att epostadressen som ditt examensbevis skickas till är den epostadress som är registrerad för dig i Ladok. Kontrollera därför i Ladok att din epost stämmer och ändra vid behov.

De personuppgifter (namn och personnummer) som syns i Ladok är de uppgifter som kommer att stå i examensbeviset. Om något inte stämmer ska du avvakta med att ansöka och först åtgärda det som är fel.

Ändra kontaktuppgifter

Läs gärna igenom information nedan innan du gör din webbansökan.

Ladoktjänster

Tjänsten Ansökan om examensbevis

Här anger du vilken examen du vill ansöka om, eventuell inriktning (de flesta examina har dock ingen inriktning) och eventuellt huvudområde (vilket alla generella examina har). Om du är osäker på vilken examen det är du ska söka, läs mer om examensregler på våra webbsidor, eller kontakta en studievägledare på din institution.

Du ser också alla avslutade kurser du fått registrerade i Ladok; dels vid Göteborgs universitet, dels vid övriga svenska universitet och högskolor. Markera vilka kurser som ska ingå i din examen. Är någon kurs du läst inte med i listan över kurser, kontakta din institution. Ansökan kan göras först när allt är inrapporterat.

Vissa kurser finns inte registrerade i Ladok. Det gäller främst äldre kurser och äldre beslut om tillgodoräknande av utlandsstudier. Om du har sådana meriter som ska vara med i examen, ange detta i rutan ”Meddelande till handläggare" och skicka in aktuella intyg till följande adress:

Göteborgs universitet
Utbildningsenheten
Examen
Komplettering av ansökan
Box 100
405 30 Göteborg

Det går också bra att personligen visa upp intygen genom att komma till vår besöksmottagning. 

Tjänsten Ärenden

Här kan du se om din ansökan har kommit in till Examensgruppen. Den information du kan se är ärendenummer för din ansökan, datum då ansökan har inkommit och eventuellt handläggare. Om ingen handläggare finns angiven innebär det att din ansökan är placerad i kö och att ingen har börjat arbeta med den ännu. Det är först vid kötidens slut som en handläggare registreras på din ansökan.

Ansökan via pappersblankett

Tillsammans med ansökningsblanketten ska du bifoga studieintyg eller kopia på kursbevis där det tydligt är markerat vilka kurser som ska ingå i examen.

 

Kontakt

Sektionen för examen och tentamensservice 

Examensgruppen

Stängd besöksmottagning

På grund av den pågående spridningen av coronavirus har Examensgruppen för närvarande besöksmottagningen stängd. Inlämning av ansökan kan dock göras i receptionen på Rosenlundsgatan 4 (våning 3).

Information om inlämning av ansökan

Telefon

031-786 1850
Telefontid: Måndag-onsdag, klockan 9.00-11.00

Stängd telefonservice

På grund av semester har Examensgruppen telefonen stängd 13 juli till 7 augusti. Under denna period besvarar vi e-post i mån av tid.

E-post

examen@gu.se

Postadress

Göteborgs universitet
Utbildningsenheten
Examen
Box 100, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Annika Eklund|Sidan uppdaterades: 2019-01-18
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/examen-och-arbetsliv/examen/ansokan/examen-pa-grund-och-avancerad-niva/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-07-04

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?