Bild
Köpenhamn, vatten, båtar
Foto: Nick Karvounis, Unsplash

Utbytesstudier i Norden

Upptäck kultur, natur och studentliv i något av våra närmaste grannländer - Norge, Danmark, Finland och Island.

Utbyte inom Nordlys/Nordplus

De flesta utbytesplatserna som erbjuds inom Norden är inom ramen för Nordplus/Nordlys-nätverket. Detta innebär att du som nominerats till ett utbyte inom Norden oftast kan få ett stipendium för dina utbytesstudier (oftast är det ett Erasmusstipendium). Detta gäller oavsett om du fått en en ämnesspecifik utbytesplats via din fakultet eller institution (Nordplus) eller en ämnesövergripande utbytesplats (Nordlys).

De aktuella länderna för Nordplus/Nordlys-stipendium är Norge, Finland, Danmark, Island, Grönland och Färöarna.

Om du vill åka på utbyte inom Norden ska du i första hand vända dig till din fakultet eller institution för att se om det finns något ämnesspecifikt samarbete med det universitet som du är intresserad av. Om det inte finns något sådant samarbete vid din fakultet eller institution, eller om du vill läsa kurser utanför ditt huvudämne, är du välkommen att ansöka om utbyte via det ämnesövergripande nätverket Nordlys.

Här kan du läsa mer om stipendiet som ingår i Nordlys/Nordplus

Nordlys - GU:s gemensamma utbytesplatser

Det ämnesövergripande nätverket Nordlys möjliggör utbyte vid 26 lärosäten i Finland, Norge, Danmark, Island, Grönland och Färöarna. En fullständig lista med vilka nordiska universitet som du kan söka till hittar du här:

Kontakt

Har du frågor om de GU-gemensamma utbytesplatserna? Kontakta International Centre.

Nordplus - din fakultets/institutions utbytesplatser

Under rubriken Information från fakultet och institution nedan hittar du utbytesplatser inom ditt ämnesområde. Om du inte hittar någon information betyder det att det inte finns några avtal inom ditt ämnesområde

Kontakt

Har du frågor om de ämnesspecifika utbytesplatserna? Kontakta internationell koordinator vid din institution eller fakultet.