Till startsida

Stipendier och bidrag

Det finns många möjligheter för dig som student att söka stipendier. Vissa är specifika för studenter vid Handelshögskolan, andra kan sökas av alla GU-studenter. Utöver det finns stipendier med bredare urvalskriterier.

Stipendier för studier och praktik utomlands:

Stipendium för praktik på handelskamrar
Handelshögskolans studenter har möjlighet att söka sammanlagt tio stipendier för praktik på handelskamrar runt om i världen: London, Amsterdam, San Francisco, Washington D.C., São Paulo, Tokyo och Hong Kong.

Handelshögskolans resestipendium
Resestipendium för studenter på grund- och master-nivå som läser utomlands inom ramen för sin utbildning vid Handelshögskolan i Göteborg.

Handelsbefrämjandets utlandsstipendier
Föreningen för Befrämjande av Handelskunskaper utlyser stipendier som kan sökas av studerande eller examinerade vid Handelshögskolan i Göteborg för studier utomlands inom handelns område.

Double Degree-stipendium
Studenter vid Handelshögskolan i Göteborg som antagits till skolans Double Degree-program kan ansöka om ett särskilt stipendium.

Utlandsstipendier för studenter vid Göteborgs universitet
Information om stipendier för studier utomlands som riktar sig till alla GU-studenter. Läs mer om Erasmus, Linnaeus-Palme, Minor Field Studies m.m.

Övriga stipendier:

Göteborgs Handelshögskolefonds Stipendiestiftelse
Stipendier till studerande på grund- och masterutbildning på Handelshögskolan med minst 150 högskolepoäng. Utlysning i november, sista ansökningsdag i februari.

Prins Bertil-stipendiet
Stipendium som delas ut till programstudenter på grund- och masternivå vid Handelshögskolan i Göteborg, för studier, praktik eller uppsatsarbete med fokus på internationella marknader.

Handelns forskningsstiftelses uppsatspris
Handelns forskningsstiftelse delar ut studentuppsatspris för bästa kandidat- respektive masteruppsats om handel. Utlysningen vänder sig till alla studenter på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Syftet är att stimulera studenter att studera och fördjupa sig inom frågeställningar som berör handel i sina kandidat- eller masteruppsatser.

Göteborgs universitet - Stipendier och bidrag
Göteborgs universitet har omfattande information om stipendier, både GU-specifika och övriga. Från startsidan kan du klicka vidare till information om aktuella stipendier, stipendier för olika ändamål, länkar till externa stipendiesidor m.m.

Stipendielänkar:

I Länsstyrelsens stiftelsesök kan du själv göra en sökning på svenska stiftelsers ändamål och/eller geografiska område.

 

Sidansvarig: Marita Taïb|Sidan uppdaterades: 2022-01-07
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/handels/hgu-stipendier/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-10-02

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?