Till startsida

Institutionen för tillämpad IT

Här hittar du information som rör dig och dina studier hos oss. I menyn hittar du en checklista för dig som är ny student. Det är viktigt att du bockar av alla steg i checklistan för att du ska komma igång med studierna på rätt sätt.

Här i studentportalen hittar du länkar till de tjänster och verktyg du behöver för att genomföra dina studier. Här finns också den information du behöver om regler och bestämmelser som gäller för studier vid Göteborgs universitet.

Kursinformation

Information om din kurs hittar du i Göteborgs universitets lärplattform (GUL). I välkomstbrevet som skickas ut till antagna studenter inför varje kurs, hittar du en länk direkt till din kurs. Du kan också söka fram aktiviteter för kurser du är registrerad på under "Mina aktiviteter" när du är inloggad i GUL.

Det är också i GUL du hittar kontaktuppgifter till den kursansvariga läraren. Det är denne du ska vända dig till om du har några frågor om din kurs.

Frågor, funderingar och klagomål

Om du har några praktiska frågor om dina studier, kontakta studentexpeditionen.

Om du behöver prata om din studiesituation, diskutera hur du ska planera dina studier eller om du har behov av särskilt pedagogiskt stöd, kontakta studievägledaren. Det är också studievägledaren du ska vända dig till om du vill ansöka om att tillgodoräkna en kurs eller att göra ett studieuppehåll.

Om du vill anmäla en avvikelse från universitetets studieregler hittar du information om hur du ska gå till väga här.

Hitta hit

Institutionen finns på Lindholmen, Forskningsgången 6. Beskrivning av hur du tar dig hit, med båt, buss eller bil, hittar du här. Klicka på kartan nedan för att öppna den som pdf.

Bild: Karta över Campus Lindholmen

Våra lokaler

Institutionens lokaler finns i hus Patricia på plan 3 och 4. Notera att lokalerna endast är tillgängliga 07-22 måndag-lördag (ej söndag, ej storhelger, ej juli månad). Väktare går ronder i huset för att säkerställa att ingen är kvar efter stängning. Det är inte tillåtet att röka utanför entréerna.

 • Passerkort och utskrifter

  För att komma in i lokalerna behöver du ett uppdaterat GU-kort. Kortet behöver du också för att använda skrivarna, som finns på plan 3 och 4.

 • Kök & återvinning

  På plan 4 i Patricia finns utrymmen för studenter med tillgång till kök och matplatser. Studenterna ansvarar själva för att hålla ordning i sina utrymmen. I köket finns kärl för källsortering. På plan 3 vid trapphuset finns kärl för sortering av elektroniskt avfall, kartong, metall etc.

 • Studieplatser

  På plan 3 och 4 finns utrymmen för grupparbete. Det går också bra att sitta i lärosalarna när de inte används för undervisning. Läs av QR-kod på salsdörrarna och se om det är ledigt.

  Du kan också sitta på bottenplan i Kuggen, under kontorstid.

  Du har också tillgång till studieplatser på Göteborgs universitetsbibliotek, som finns på sju platser runt om i staden.

 • Brandlarm

  Det är viktigt att du som student vet hur du ska agera om det börjar brinna när du vistas i våra lokaler.

  Om olyckan är framme gäller det att vara förberedd. Se dig omkring. Ta reda på var utrymningsplanerna sitter. På dessa finns all nödvändig information om bland annat utrymningsvägar, brandposter, brandlarm och återsamlingsplatser.

  Vid brand får inte hissarna användas.

  Om larmet går:

  1. När brandlarmet går - påbörja utrymning omedelbart! Tag alltid närmaste utrymningsväg ut. Se dig om och följ de gröna utrymningsskyltarna.
  2. Rädda liv som är i uppenbar fara, men utsätt dig inte själv för risker. Tänk på att brandrök är giftig - ta dig ut genom att krypa längs golvet. Stäng fönster och dörrar.
  3. Varna andra. Kanske sitter din kollega i telefonen eller lyssnar på musik och uppfattar inte larmet.
  4. Släck om du bedömer att du klarar detta utan att ta onödiga risker. Släckningsutrustning finns utplacerade på strategiska platser och anges i utrymningsplanen.
  5. Ring 112 och larma om brand - glöm inte att ange var brandlarmet gått.
  6. Bege dig till återsamlingsplats på gräsplanen mellan husen Saga, Patricia och Jupiter.
  7. Sök upp övriga personer från samma föreläsning/seminarium som dig. Gå tillsammans igenom om alla har kommit ut.
  8. Rapportera omedelbart till räddningsledaren om du saknar någon.
  9. Stanna på återsamlingsplatsen tills räddningstjänsten har gett klartecken till att du får lämna platsen. 
Sidansvarig: Axel Carlsson|Sidan uppdaterades: 2018-07-06
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/minastudier/ait/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2018-11-13

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?