Till startsida

Studieresultat och studieintyg

Med ett aktivt studentkonto eller inloggningsuppgifter till antagning.se eller eduID kan du själv skapa intyg. Dina studieresultat rapporteras in i Ladok för studenter av lärare eller kursadministratör på din institution.

Skapa intyg själv 

Om du har ett aktivt studentkonto eller inloggningsuppgifter till antagning.se eller eduID, kan du själv logga in i Ladok och skapa ett giltigt och verifierbart resultatintyg, registreringsintyg, eller ett nationellt intyg* i pdf-format. Det kan du sedan använda när du exempelvis söker arbete, studier eller stipendier. Äktheten på intyget kan arbetsgivare och liknande enkelt kontrollera med en verifieringskod.

Gå till Ladok för studenter

OBS! Du måste tillåta pop up-fönster för att det ska fungera att skapa ett verifierbart studieintyg. 

*Intyg som visar dina godkända resultat på alla svenska lärosäten.

Intyg med underskrift och stämpel

Vissa arbetsgivare eller stipendiegivare kan fortfarande kräva ett traditionellt studieintyg med underskrift och stämpel. Du kan beställa ett sådant studieintyg via formuläret längre ner på sidan. Intyg skickas med post. Om du har en aktiv studentmejladress eller en e-postadress inlagd i Ladok kan intyget också skickas digitalt, ange det i så fall i fritextfältet. 

Notera att de intyg du kan skapa själv är lika giltiga och enklare att kontrollera med hjälp av verifieringskoden.  Vi kan bara skapa intyg på de kurser du läst vid Göteborgs universitet.

Enligt avgiftsförordningen 16 § första och andra stycket tas avgift ut för beställningar som överstiger 10 sidor.

Beställ studieintyg

Hitta till Servicecenter

Lista på alla institutioner

Kontrollera dina uppgifter 

Du kan själv kontrollera vilka resultat som har rapporterats i Ladok för studenter. 

Gå till Ladok

Beställning av studieintyg 

Du kan få ditt intyg digitalt om du har en aktiv studentmejladress eller om din e-post finns i Ladok, ange det i så fall i fritextfältet. I annat fall skickas intyg endast med post. Vi kan bara skicka intyg på de kurser som du har läst vid Göteborgs universitet. 

Du kan välja mellan flera varianter av intyg:

  • Registreringsintyg - visar vad du är registrerad på just nu eller har varit registrerad på tidigare. Intyg för aktuell termin kan endast skickas när registrering på kursen är klar.
  • Resultatintyg – visar de kurser vars resultat har registrerats i Ladok, med eller utan delkurser specificerade och med eller utan kurser som inte är avslutade. Visar också uttagen examen om sådan finns.
  • Intyg över förväntat deltagande - visar kommande kurser som du är antagen till men ännu inte är registrerad på. 

 

  = Obligatoriska fält

Postadress (dit du vill att intyget ska skickas):

* Val av intyg (du kan välja flera)Om du har valt registreringsintyg, välj om det ska visa:


Om du har valt resultatintyg, välj om det ska visa:


* Jag vill ha intyget på:  = Obligatoriska fält

Sidansvarig: Servicecenter|Sidan uppdaterades: 2021-04-16
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/e-tjanster/studieintyg/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-12-05

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?