Registrering, resultat och studieintyg
Här förklarar vi hur du registrerar dig på din kurs, var du kan se dina betyg och studieresultat, hur du kan skapa studieintyg och hur du ansöker om att få tidigare meriter att ingå i din examen.
Registrera dig och bli student
När du är antagen till en kurs eller ett program och har tackat ja till din plats, är nästa steg att registrera dig på kursen du vill studera. När, var och hur du registrerar dig kan variera. Titta noggrant på informationen du fått från din utbildning så att du registrerar dig i tid.
Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student den terminen och får delta i undervisningen på kursen. Du får också tillgång till dina kursrum i Canvas. Du får ett GU-kort som bland annat fungerar som ett lånekort till universitetets bibliotek och passerkort till studieplatser. En registrering innebär också att du kan få studiemedel från CSN.
På startsidan i Ladok ser du dina aktuella kurser och när registreringen öppnar. Om du inte kan du registrera dig eller om din kurs saknas, kontaktar du institutionen där kursen ges.
Omregistrering
Om du vill avsluta en kurs som du tidigare varit registrerad på, men inte har ett godkänt betyg på, behöver du vanligen omregistrera dig för att kunna delta i undervisning och examinationer. Läs informationen från kursansvarig institution för att veta vad som gäller för din kurs.
Se dina betyg och studieresultat
I Ladok kan du se resultat från delar av kursen och även när hela kursen har blivit godkänd. Resultaten rapporteras in av en lärare eller kursadministratör på din institution. När ett resultat har lagts in får du ett mejl till den e-post som du har uppgett i Ladok.
Kontakta din institution om har funderingar om eller saknar ditt resultat.
Om betygsbeslut och omprövning
Studieintyg
Om du behöver ett intyg på att du är registrerad, över förväntat deltagande eller som visar resultat i kurser eller utfärdad examen om sådan finns, kan du enklast skapa ett sådant i Ladok för studenter.
Tillgodoräknande
Som student har du rätt att ansöka om att få tidigare utbildning tillgodoräknad. Detta gäller både svensk och utländsk utbildning. För att kunna ansöka om tillgodoräknande måste du vara student eller vara antagen till en utbildning vid Göteborgs universitet.