Filmvetenskap fortsättning
Läs mer om Filmvetenskap fortsättning på gu.se.
Här har vi samlat specifik information och kontaktuppgifter för dig som studerar kurspaketet Filmvetenskap fortsättning vid Institutionen för kulturvetenskaper.
Antagningskrav
För tillträde till kurspaketet krävs 22,5 hp i filmvetenskap.
Kursöversikt
- Svensk filmkultur (FL1210)
- Filmmusik (MV1450)
- Filmvetenskapliga metoder (FL1230)
- Självständigt arbete i Filmvetenskap (FL1240)
Registrering
Registrering på kurserna i kurspaketet kan göras i Ladok en vecka innan kursstart. Upplever du problem med registreringen kan du kontakta Utbildningsadministationen, studentexp@kultvet.gu.se.
Du hittar mer information om Registrering, resultat och intyg samt att Söka kurser under studietiden på Studentportalen.
Utbytesstudier
En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i Filmvetenskap. Väljer du att studera tre terminer filmvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen.
Du hittar mer information om Utbytesstudier på Studentportalen.
Examen
Du kan kombinera 90 hp i studier i filmvetenskap med 90 hp i andra ämnen och kurser för att bygga en egen unik utbildning och ta en kandidatexamen med filmvetenskap som huvudområde. På sidan Rekommenderade studiegångar i filmvetenskap hittar du fyra förslag på inriktningar med olika ämneskombinationer. Varje inriktning avslutas med en praktiktermin. Men kom ihåg att det är du själv som väljer exakt hur din studiegång ska se ut och att du inte har någon platsgaranti utöver på de kurser som du redan är antagen till. Din studievägledare kan hjälpa dig vidare med tips och råd. Du hittar även mer information om Examen på Studentportalen.