Bild
Studenter på Pedagogen.
Foto: Natalie Greppi

Internationellt masterprogram i IT och lärande

Program
S2ITL
2 år
120 högskolepoäng (hp)

Läs mer om Internationellt masterprogram i informationsteknologi och lärande på gu.se.

Välkommen till Internationella masterprogrammet i IT och lärande! På den här sidan hittar du information om utbildningsplan och studiegång samt kontaktinformation till programmets personal.

Utbildningsplan

Studiegång 

Masterprogrammet i IT och lärande omfattar två års heltidsstudier och avslutas med en masteruppsats. Observera att alla kurser ges på engelska.

ÅR 1

Hösttermin:

Teknologi, kunskap och lärande: En introduktion, 15 högskolepoäng, PDA675
Kursen ger en introduktion till IT och lärande som ett internationellt kunskaps- och tillämpningsområde genom att presentera tematiska strukturer och kategorier inom området. 
Kursplan

Digitala redskap för kommunikation och lärande, 15 högskolepoäng, TIA132
Kursen ger kunskaper och färdigheter för att designa och utveckla IT-stöd och IT-stödda aktiviteter för lärande genom ett användar-centrerat angreppssätt.
Kursplan

Vårtermin:

Literacies i en digital värld, 15 högskolepoäng, PDA676
Digital literacy och digital kompetens kommit att uppfattas som fundamentala i forskning och policy. I kursen behandlas sambandet mellan digitala medier, kommunikation och lärande samt hur literacy konceptualiseras i vår samtid.
Kursplan

Tillämpade forskningsmetoder och design för informationsteknik och lärande, 15 högskolepoäng, TIA130
Kursen syftar till att introducera kopplingen mellan teori, metodologi och metod. Målet är att skapa en förståelse för forskningsprocessens olika delar samt hur ett projekt formuleras och utförs.
Kursplan

ÅR 2

Hösttermin:

Under programmets tredje termin, läser du 30 högskolepoäng valbara kurser som är relevanta för din kommande masteruppsats och för dina intressen.

Valbara kurser/Söka kurser under utbildningen

Praktik

Vårtermin:

Masteruppsats i IT och lärande, 30 högskolepoäng, PDA699
Kursen består av genomförande och försvar av en masteruppsats i det internationella masterprogrammet Informationsteknologi och lärande.
Kursplan

Programråd och studentinflytande

Programrådets uppgifter består av övergripande och strategisk samordning samt utveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom respektive program. Programrådet utgörs av representanter för kursansvariga institutioner samt studentrepresentanter. Sammankallande är programledare Elin Nordenström. Studentrepresentant är Rasha Khamis.

Vill du engagera dig under studenttiden? Det finns flera olika möjligheter att vara med och påverka! Läs mer om Studentinflytande

Forum

Programmet har en aktiv Facebookgrupp "ITLGU" som du är välkommen att gå med i: https://www.facebook.com/groups/itlgu/. Gruppen används för diskussioner och informellt innehåll rörande programmet.

Observera att Facebook/Messenger inte ska användas för att kontakta personal på programmet.

Studievägledning

Med studievägledaren kan du diskutera allt som har med dina studier att göra, till exempel studiegångar, behörigheter, studieuppehåll, studieavbrott, tillgodoräkningar, arbetsmarknad, stöd till studenter med funktionsvariationer och mycket mer. Studievägledningen är kostnadsfri och studievägledaren har tystnadsplikt.

Karin Wester
Karin Wester
Studievägledare

Studieadministration

För frågor om bland annat registrering, betygsrapportering och schema, kontakta studieadministrationen på e-post: studadm.ipkl@ped.gu.se

Programledning

Mikaela Åberg
Mikaela Åberg
Programledare
Elin Nordenström
Elin Nordenström
Studierektor