Europaprogrammet (EP)
Läs mer om Europaprogrammet på gu.se.
Välkommen som student på Europaprogrammet! Europaprogrammet tillhör Centrum för Europastudier som är en del av Statsvetenskapliga institutionen. På den här sidan ser du hur programmets sex terminer är upplagda. Lycka till med studierna!
Schema med mera
Schema, kursplan, litteraturlista, ansvarig lärare med mera, hittar du i kursöversikten för din första kurs på lärplattformen Canvas. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen i god tid innan kursstart. Om du har praktiska frågor om din kurs är du välkommen att kontakta kursens utbildningsadministratör.
Ta reda på mer i Canvas lärplattform.
Kontakt
Programstruktur och innehåll
År 1
Termin 1. Första terminen läser du två obligatoriska kärnkurser:
Termin 2: Andra terminen läser du kärnkurs(er) inom det profilämne (30 hp) som du valde när du ansökte till programmet.
Europaprogrammets profilämnen är: historia, ekonomisk historia, företagsekonomi, idé- och lärdomshistoria, kulturgeografi, nationalekonomi, sociologi och statsvetenskap.
År 2
Termin 3. Du läser du fördjupningskurs(er) inom ditt profilämne (30 hp), se termin 2.
Termin 4. Fjärde terminen läser du två obligatoriska fördjupningskurser:
År 3
Termin 5. Femte terminen består av en metodkurs samt en uppsatskurs:
Läs mer: Examensarbete och uppsats.
Termin 6: Sista och avslutande terminen är en valbar termin där du själv väljer vad du vill läsa. Kravet är att du tar 30 godkända högskolepoäng.
Du kan välja mellan:
- Fristående kurser i Sverige
- Utbytesstudier
- Kursen EU1410 Praktik.
Söka kurser inom programmet
Du måste du söka kurserna du ska läsa kommande termin via antagning.se. För att få platsgaranti behöver du söka rätt kurser, på rätt sätt, i tid, och tacka ja till din plats efter urval 1. Inför varje ansökningsomgång kommer utbildningsadministratören att maila ut information om vilka kurser du ska söka.
Pedagogiskt stöd
Om du har rätt till pedagogiskt stöd under dina studier på grund av till exempel en varaktig funktionsnedsättning – läs mer information på Studentportalen. Undrar du något om pedagogiskt stöd? Välkommen att ringa vår studievägledare Eva Nilsson.
Läs mer: Pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning.
Studievägledare
Skoj på campus!
Visste du att det finns två studentgrupper som enbart är till för dig som läser Europakunskap: SG Europa och Brännpunkt Europa. SG Europa ser till att du får en givande, trygg och rolig studietid på Göteborgs universitet. Brännpunkt Europa ordnar föreläsningar med såväl forskare som toppolitiker.