Bild
Under utbildningen får du fördjupa dina kunskaper inom bland annat sexuell hälsa och nyföddhetstid.

Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

Kurspaket
K2RPH
30 högskolepoäng (hp)

Läs mer om Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå på gu.se.

Här har vi samlat information och kontaktuppgifter till dig som studerar på kurspaket för master i reproduktiv och perinatal hälsa. Här finns t.ex. kursöversikt, canvaslänkar och annat som du kan behöva som student.

Kontakt

Helen Elden
Helen Elden
Ansvarig för kurspaketet och ämnesföreträdare

Programansvarig svarar på övergripande frågor om innehållet i programmet. För innehåll i specifika kurser bör du kontakta kursansvarig, som du hittar i Canvas.

Gabi Oesterling
Studievägledare

Studievägledare hjälper dig med frågor om studieteknik, studieuppehåll, att planera din studiegång och allmänna frågor om studier på Göteborgs universitet.

Frida Carlsson
Utbildningsadministratör

Utbildningsadministratör hjälper dig t.ex. med frågor om registrering, tentamen och övrig administration.

Kurspaketets upplägg

I kursöversikten ser du hur kurserna är organiserade varje termin.

Ansökningar

Under studiernas gång händer det ibland att du tex behöver söka studieuppehåll, tillgodoräknande eller ansöka om anpassad examination. Här hittar du blanketter och webformulär.

Blanketter och ansökningsformulär

Canvaslänkar

Via länkarna nedan kommer du till respektive kursöversikt i Canvas. Innan registrering hittar du schema, studiehandledning, kursplan och litteraturlista här.

Termin 1

RPH251 Litteraturfördjupning inom reproduktiv och perinatal hälsa HT24

RPH401 Vetenskaplig metod inför master i reproduktiv och perinatal hälsa HT24

Termin 2
RPH041 Examensarbete för master i reproduktiv och perinatal hälsa VT25

Huvudområde

Kurspaketet har sin grund inom huvudområdet reproduktiv och perinatal hälsa. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Huvudområdet reproduktiv och perinatal hälsa utgår från en humanistisk människosyn och genererar kunskap om den mänskliga reproduktionen och dess processer. Detta omfattar kunskap om sexualitet, fertilitet, abort, antikonception, graviditet, barnafödande, amning, nyföddhetsperiod, föräldraskap, och klimakterium. Vidare ingår fysiskt, psykiskt, socialt, kulturellt och existentiellt perspektiv på kvinnors reproduktiva och sexuella hälsa i ett livscykel-, genus- och rättighetsperspektiv.

I huvudområdet ingår kunskap om hälsofrämjande insatser, förebyggande hälso- och sjukvård samt vårdande och behandlande arbete. Forskningen ska förklara, bredda eller fördjupa förståelsen för frågeställningar inom huvudområdet.

Reproduktiv och perinatal hälsa är grunden för ett självständigt kompetensområde för barnmorskor. Kompetensområdet innefattar ett etiskt förhållningssätt, hälsofrämjande och förebyggande insatser samt vård och behandling, organisation och ledning, utveckling och utbildning samt forskning och innovation.