Magisterprogram i mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien

Program
M2CMA
2 år
60 högskolepoäng (hp)

Läs mer om Magisterprogram i mikrobiologi, smittskydd och vårdhygien på gu.se.

Programmet går i halvfart över fyra terminer. Det ingår fyra kurser, en varje termin. Kurserna går också att läsa som fristående kurser och några studenter läser motsvarande kurs i formen av en uppdragsutbildning. Innan du är registrerad på en kurs kan du få en översikt (kursplan, schema etc) genom att gå in på länken för respektive kursens Canvassida. Efter att du är registrerad kommer du åt fler funktioner i kursrummet på lärplattformen Canvas.

All programspecifik information kommer att läggas upp här på smittskydds hemsida. Information som rör alla studenter på institutionen för biomedicin; exempelvis information om tentamen eller likabehandling, hittar du på biomedicin centrala sida. För att få information om din kurs besöker du kursöversikten. Innan registrering hittar du exempelvis preliminärt schema och kursplan. Efter registrering kommer du få all kursinformation, uppgifter, föreläsningar etc. Är du registrerad student kan du logga direkt in i Canvas och få upp samtliga kursrum som är kopplat till ditt studentkonto.

 

Programöversikt

Denna nordiska utbildning i smittskydd och vårdhygien är rätt ny vid Göteborgs universitet. 2019 var första gången programmet gick.

Programmet är ett magisterprogram som går på halvtid, du får alltså ut en magisterexamen efter fyra terminer. Du kommer läsa tillsammans med yrkesverksamma studenter som läser utbildningen som en uppdragsutbildning. Du kommer också läsa tillsammans med studenter som läser delkurserna som fristående. Tillsammans med engagerade och kunniga lärare kommer vi göra vårat yttersta för att du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid här.

Ungefär en vecka i månaden kommer vi arbeta tillsammans i Göteborg med grupparbeten, föreläsningar och praktiska övningar. Mellan dessa tillfällen arbetar du hemma med olika uppgifter: läsa kurslitteratur och vetenskapliga artiklar, lösa problem och ta del av videoföreläsningar. 

Ny student

Den första kursen startar den 4 september 2023.

Undervisningen sker både på plats på Campus i Göteborg och genom distansundervisning. 

Undervisningen består av fyra undervisningsveckor spritt under terminen: 

vecka 36: 2023-09-04 - 2023-09-08 (Campus i Göteborg)
vecka 40: 2023-10-02 - 2023-10-06 (Distans via Zoom)
vecka 45: 2023-11-06 - 2023-11-10 (Campus i Göteborg) 
vecka 49: 2023-12-04 - 2023-12-08 (Distans via Zoom)

Kursöversikt

Programmet går i halvfart över fyra terminer. Det ingår fyra kurser, en varje termin. Kurserna går också att läsa som fristående kurser och några studenter läser motsvarande kurs i formen av en uppdragsutbildning. Innan du är registrerad på en kurs kan du få en översikt (kursplan, schema etc) genom att gå in på länken för respektive kursens Canvassida. Efter att du är registrerad kommer du åt fler funktioner i kursrummet på lärplattformen Canvas.

Oavsett om du är programstudent, uppdragsutbildningsstudent eller läser kurserna som fristående kommer du hamna i samma kursrum, och du hittar länkarna under respektive termin.

 

 

Termin 1: 
MIC101 Smittspridning och antibiotikaresistens 15 hp
Kursplan

För information och anmälan till sommaromtentamen i augusti 2023 för MIC101 maila smittskyddochvardhygien@gu.se senast 7 juni 2023

Termin 2:
MIC201 Infektionsepidemiologi och vaccinologi 15 hp
Kursplan

Termin 3:
MIC301 Smittskydd och vårdhygien 15 hp
Kursplan

Termin 4:
MIC401 Examensarbete i medicinsk mikrobiologi med inriktning mot smittskydd och vårdhygien 15hp
Kursplan

Blanketter

Här hittar du blanketter som du kan behöva under din studietid. Du kan skicka in per brev eller per epost.

Studieuppehåll 

Tillgodoräknande

Har du läst en utbildning tidigare som motsvarar kunskaperna i en kurs du nu läser hos oss, kan du ansöka om tillgodoräknande av den kursen eller momentet (Ladokmodulen). Tänk på att om du fått ansökan beviljad och det blivit inlagt i Ladok så kan beslutet inte återtas. 

Från och med 1 april 2024 görs alla ansökningar om tillgodoräknanden på grund- och avancerad nivå via Ladok.

Det innebär att du inte längre ansöker till din institution för tillgodoräknande av specifika kurser eller del av kurser och inte längre till Sektionen för examen för motsvarande valfria kurser. Från 1 april hittar du mer information och instruktioner på websida:  Tillgodoräknande i Studentportalen

 

Kontaktuppgifter

Programledning för magisterutbildning i smittskydd och vårdhygien

Agnes Wold, programansvarig
Ytterst ansvarig för programmets kvalitet. innehåll och genomförande.

Anneli Ringblom, kursledare
Ansvarig för kursernas administration och genomförande.

Ingegerd Adlerberth, examinator
Ansvarig för betyg och examination.

Studentexpedition

Adress: Medicinaregatan 9A
Öppettider: onsdagar 12:00-13:00

Mejl: smittskyddochvardhygien@gu.se

Postadress

Magisterprogram i smittskydd och vårdhygien
Institutionen för biomedicin
Box 440
405 30 GÖTEBORG

Programadministratör

Madelen Hansson
Programadministratör kontaktar du när det gäller frågor om själva programmet, antagning eller om du har frågor av mer allmän karaktär.

Kursadministratör

Camilla Allert, Farid Yousefi
Kursadministratör kontaktar du när det gäller specifika frågor som rör din studievardag på en kurs så som schema eller intyg.